Home

Badminton wint in Apeldoorn

Biddinghuizen - 15 oktober 2007.  Bas Badminton speelde dit weekend een uitwedstrijd tegen Firma uit uit Apeldoorn.

Bas Badminton bevindt zich op dit moment op de tweede plaats in de competitie. Hiermee worden de verwachtingen en de spanning dus iets hoger, winnen wordt meer en meer belangrijker.

De heren begonnen op deze vroege ochtend (9:30 uur) vol goede moed. Rik kwam een bekende tegen, zijn vader heeft namelijk al meerdere malen tegen hem gespeeld.

Rik liet zich niet van de wijs brengen, met zeer behoudend spel en af en toe een zeer sportief onderonsje wist hij deze wedstrijd met twee sets naar zich toe te trekken.

Danny begon gemotiveerd aan zijn wedstrijd. Helaas was hij lid van de Firma uit, kortom hoewel hij het spel uitermate goed opbouwde mochten de meeste shuttles niet in het veld belanden maar vaak erbuiten. Hoewel het spel lang niet slecht was moest hij als verliezer de baan verlaten. Stand 1-1.

Tijd voor de dames om op de baan aan te treden. Sabrina begon haar wedstrijd niet helemaal fit, een verkoudheid speelde haar parten. Het spel was echter zeer solide en hoewel de tegenstander goed haar best deed had ze niks in te brengen. In twee sets kwam ze winnend van de baan.

Kim kwam als tweede dame op de baan. Het spel van haar tegenstander was voorspelbaar en de shuttle was lekker snel waardoor ze makkelijk met twee sets winst van de baan kwam. Stand 3-1.

Met zo’n stand voor de boeg moet het in principe een bekeken zaak zijn echter tijdens dit korte seizoen is al gebleken dat de dubbels nog niet geheel soepel lopen.
Rik en Danny begonnen aan hun dubbel partij. Rik had zich bijna aangesloten bij de Firma uit. Twijfelend werd er aan de dubbel begonnen, waarbij de shuttle meerdere malen niet naar wens werd geraakt. Naar mate de sets vorderden kwamen ze beter in hun spel en wisten ze de wedstrijd goed en winnend af te sluiten.

Vervolgens konden de dames de winstpunten binnenhalen. De laatste tijd loopt de dubbel een beetje stroef . Er wordt hard op getraind maar tijdens een wedstrijd is het moeilijk te analyseren waar de fouten gemaakt worden. De eerste set ging goed, de tweede set ging minder, tijd dus voor een derde set. Na onderling overleg toch de tactiek een beetje aangepast en dit resulteerde in winst. Stand 5-1

Met de winst al op zak is het makkelijker spelen, er werd begonnen aan de mixen.
Rik en Kim speelden de eerste mix tegen de tweede heer en de eerste dame van de tegenstander. De wedstrijd werd zeer eenvoudig gewonnen, 10-21,8-21.

Danny en Sabrina begonnen met een ruime achterstand, 10-4, toch lukte het om de set te winnen. De tweede set begon heel goed maar aan het eind werd er minder gespeeld waardoor de tegenstander toch nog voor kwam te staan, 19-17. Door geconcentreerd te spelen en een stapje erbij te zetten werd deze wedstrijd ook met winst afgesloten.

Het was een erg succesvolle ochtend waarbij de tweede plaats verstevigd is. Wegens de herfstvakantie wordt er nu twee weken niet gespeeld, de eerst volgende wedstrijd is op 4 november thuis tegen Leusder BC 5 om 12:00 uur.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat