Home

Scholen kunnen vanaf 11 mei weer open

Scholen kunnen vanaf 11 mei weer open Biddinghuizen - 22 april 2020.  De maatregelen die gelden voor bestrijding van het coronavirus worden per 29 april enigszins aangepast. De basisscholen van Biddinghuizen mogen vanaf 11 mei weer open, zij het gedeeltelijk. De scholen mogen hier zelf een invulling aan geven en iedere school zal ouders hier afzonderlijk over berichten. Sporten mag weer vanaf 29 april.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte namens het Outbreak Management Team dinsdagavond werd uiteengezet dat het erop lijkt dat de gevolgen voor het virus dat COVID-19 kan veroorzaken bij kinderen lijken mee te vallen. Kinderen worden minder snel besmet en hebben over het algemeen mildere ziektebeelden. Daarom is besloten gefaseerd scholen weer te openen, beginnend bij het basisonderwijs. Ook de kinderopvang kan weer van start.

Opvang
Leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf 11 mei weer alle dagen naar school. De dagopvang voor 0-4 jarigen gaat volledig open, evenals de gastouderopvang voor 0-12 jarigen. Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei open op een aangepaste manier. Leerlingen krijgen ongeveer de helft van hun lestijd weer les op school, in kleinere groepen. De buitenschoolse opvang (BSO) volgt deze lijn en is open op dagen dat kinderen naar school gaan. (Lees het volledige bericht over het onderwijs via de website van de Rijksoverheid.

Sport
Voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar geldt dat sporten in teamverband weer is toegestaan. Het gaat hierbij alleen om trainingen; wedstrijden in competitieverband zijn de rest van het seizoen van de baan. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is sporten ook toegestaan, mits zij op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. De diverse sportverenigingen van Biddinghuizen zijn nog in beraad over hoe hier invulling aan gegeven kan worden en of er inderdaad weer trainingen aangeboden gaan worden.

Kantines en en kleedkamers blijven dicht, in ieder geval tot en met 20 mei. Voor sportclubs in Het Koetshuis bijvoorbeeld geldt dat er nog niet gesport kan worden, omdat dit alleen is toegestaan in de buitenlucht. Alle sportzalen blijven in ieder geval tot en met 20 mei gesloten.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat