Home

BAS verliest van Dronten

BAS verliest van Dronten Biddinghuizen - 11 december 2006.  Afgelopen zaterdag stond de streekderby tussen BAS Badminton en Dronten op het programma. Beide teams staan gelijk. BAS staat 5e met 7 punten, Dronten staat een plaats lager met hetzelfde aantal punten. De wedstrijd beloofde dus een spannende te worden.

Zoals gewoonlijk begonnen de heren met de singles. Rik Verstappen begon de eerste set slecht. Gelukkig wist hij die toch nog te winnen. In de tweede set ging het een stuk beter, deze werd dan ook gewonnen door Rik. Bart van der Meer speelde een zeer uitputtende single. De eerste ging nipt verloren. De tweede set ging een stuk beter, met een winst tot logisch gevolg. De derde en beslissende set waren er meer fouten te zien, mede door de vermoeidheid bij beide spelers. Na 21 punten te hebben gewonnen was Bart de winnaar geworden van de slopende partij.

Mindere middag
De dames hadden een minder goede middag. Sabrina Tegelaers had een lastige tegenstandster. Mede door persoonlijke fouten werd het een lastig verhaal voor Sabrina. Helaas verloor ze haar single in twee sets. Kim van Brussel speelde niet zozeer slecht. De punten werden ook wel gemaakt, maar er miste iets. Haar tegenstandster kon de punten wel op het juiste moment maken. Ook Kim verloor haar single.

Dubbels
De herendubbel was er één uit het boekje. De zwakste tegenstander uitzoeken, aanvallend spelen en agressief naar de shuttle toe gaan. In theorie is dat makkelijk, in de praktijk blijkt dat vaak nog lastig. Gelukkig was het afgelopen zaterdag niet al te moeilijk om te spelen.

De damesdubbel ging niet verkeerd. Ook hier werd agressief gespeeld. Helaas belandde er nogal eens een shuttle in het net of buiten de lijnen. Daar waar de tegenstandsters wel de punten maakten, gebeurde dat bij de dames minder. Logisch gevolg was dat de damesdubbel werd verloren.

Mix-dubbels
De eerste mix met Sabrina en Bart paste in het beeld van de wedstrijd. Niet slecht spelen, maar ook niet goed. Door hier en daar domme fouten te maken werden er punten weggegeven. Aan de andere kant waren er ook mooi opgebouwde punten te zien. Jammer genoeg waren er meer foute dan gemaakte punten. Wederom een verliespartij was het gevolg. De tweede mix met Kim en Rik was een aardige partij. Het netspel was hier en daar niet goed. Ook de opbouw van achteruit vertoonde af en toe scheuren. Uiteraard werd er voluit gespeeld voor de winst. Maar alle zweetdruppels ten spijt, de partij ging verloren in twee sets.

BAS naar 8e plaats
Na deze 5-3 verliespartij word BAS Badminton ingehaald door Dronten op de ranglijst. BAS Badminton staat nu 2 punten achter op Dronten. Door de verliespartij komt het team in de onderste regionen terecht. Aan de andere kant komt lijfsbehoud steeds dichterbij. Komende vrijdag speelt het team thuis tegen Heerder B.C.

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat