Home

Badmintonners winnen zakelijk

Biddinghuizen - 6 november 2006.  "Zakelijk spelen, punten pakken en wegwezen" was het motto voor het eerste team van BAS Badminton, dat afgelopen zaterdag moest uitkomen tegen Hellas uit Nunspeet.

Hellas bivakkeert in de onderste regionen terwijl BAS Badminton al het hele seizoen in de middenmoot te vinden is. De druk lag dus bij BAS om de punten binnen te halen.

Verstappen terug
Na een wedstrijd afwezigheid was Rik Verstappen weer eerste heer. Hij speelde een goede partij. Zijn tegenstander kon goed meekomen, maar aan het einde van de rit moest hij Rik toch feliciteren met de overwinning. Bart van der Meer was weer tweede heer. Hij speelde een zeer matige eerste set. Zijn tegenstander kon het spel makkelijk dicteren. In de tweede set kon Bart meer punten pakken. Toch mocht dat niet baten. Zijn single ging in twee sets verloren. Met de dames ging het goed. Sabrina Tegelaers had een goede tegenstandster. Er zaten een aantal zeer mooie rally’s in de partij. Na twee sets was de overwinning binnen gesleept. Kim van Brussel speelde een degelijke single. Zonder al te veel franje werd de wedstrijd in twee sets gewonnen.

Dubbels
De herendubbel begon was goed. Met zakelijk spel werd de eerste set gewonnen. De tweede set was iets minder goed, maar ook hier konden de punten gepakt worden. De damesdubbel was een van de partijen waarmee de felbegeerde overwinning behaald kon worden. Er werd simpel gespeeld, met veel korte punten. Gelukkig voor de toeschouwers zaten er ook mooie slagenwisselingen tussen. Maar het belangrijkste was dat de damesdubbel gewonnen werd. En hiermee was de overwinning dus ook een feit voor BAS Badminton. Er moesten nog wel twee mixdubbels gespeeld worden voordat het bier op tafel kon.

6-2
De mixen werden tegelijk gespeeld omdat het al aardig laat begon te worden. Sabrina en Bart speelden weer eerste mix en Kim en Rik waren tweede mix. Nadat de druk een beetje van de ketel was kon er vrijuit gespeeld worden. Bij Sabrina en Bart kwam het de spelvreugde ten goede dat er geen druk meer was. Voor de uitslag was het iets minder goed. De mix werd verloren in twee sets. Bij Kim en Rik verliep de mix beter. Met goed aanvallend spel kon in twee sets gewonnen worden. Hiermee kwam de uitslag op 6-2 voor BAS Badminton.

Bart van der Meer, BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat