Home

Badminton speelt gelijk

Biddinghuizen - 16 oktober 2006.  Na de verliespartij van vorige week zaterdag stond BAS Badminton dit weekend weer klaar om te knallen.

De tegenstander was Inside ’82 uit Baarn. Zij staan tweede op de ranglijst met drie gewonnen wedstrijden. BAS Badminton staat vierde met twee verloren en een gewonnen wedstrijd.

De wedstrijd begon uitstekend met de singles. Rik Verstappen won met gemak zijn single in twee sets. Bart van der Meer had een iets mindere wedstrijd. Na drie sets moest hij toegeven dat de tegenstander beter was.

Sabrina Tegelaers had ondertussen haar partij ook gewonnen. Nadat Kim van Brussel het laatste punt had gemaakt was de stand 3-1 in het voordeel van BAS. Met nog vier partijen in het vooruitzicht zag het er goed uit voor het team.

De herendubbel begon niet goed. Rik en Bart konden niet genoeg druk zetten richting de tegenstanders. Toch was de eerste set zeer spannend met een verlenging. Een verlenging die door de heren van Inside werd gewonnen. De tweede set ging een stuk beter. Nu kon er wel druk gezet worden. Dit resulteerde in een overwinning van de tweede set.

De derde set verliep weer een stuk stroever, en was bijna een kopie van de eerste. Het enige verschil was dat er deze keer geen verlenging aan te pas kwam. De herendubbel ging verloren in drie sets.

Sabrina en Kim hadden het ook niet gemakkelijk afgelopen zondag. Er was goede hoop dat de damesdubbel een punt op zou leveren. Dit zou helaas niet gebeuren. Na vorige week nog de damesdubbel te hebben gewonnen ging het deze week een stuk minder. De wedstrijd begon goed. Het aanvallende spel werd met punten beloond. Verrassend genoeg kwam er naarmate de wedstrijd vorderde meer irritatie in het spel. Mede hierdoor gingen punten verloren. De eerste set ging jammerlijk verloren. De tweede set was niet veel beter dan de eerste. Het spelniveau ging niet omhoog. De partij werd met twee sets verloren. Inside ’82 was na de singles 2 punten ingelopen.

De mixdubbels zouden bepalend zijn voor de eindstand.

Als laatste moesten de twee mixdubbels gespeeld worden. De eerste mix met Sabrina en Bart begon slecht. Tijdens de eerste set gingen er veel punten verloren door te weinig aan te vallen. Tijdens de wedstrijd was de moraal op sommige momenten laag. Voornamelijk door het goede spel van de tegenstander gingen de eerste en de tweede set verloren. Ook het gebrek aan mentale hardheid had een hand in de uitslag.

De partij van Kim en Rik bezorgde BAS toch nog een puntje. Met een aanvallende gedachte werd het veld betreden. Dit was te zien in de wedstrijd. Na twee keer 21 punten was de overwinning binnen voor Kim en Rik.

Voor het team was er helaas een gelijkspel uitgerold. Als je na de singles 3-1 voorstaat moet je eigenlijk in staat te zijn om de overwinning binnen te slepen.

Aan de andere kant is dit sport en daarin staat niets vast. Er zijn dagen dat alles lukt. En er zijn ook dagen dat maar weinig dingen gaan zoals ze moeten gaan.

Volgende week zijn er geen wedstrijden in verband met het begin van de herfstvakantie. Over twee weken staat BAS Badminton weer klaar voor de volgende wedstrijd.

Bart van der Meer, BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat