Home

Badminton 2e in Districtskampioenschap

Biddinghuizen - 27 februari 2006.  In Arnhem wordt elk jaar het Districtskampioenschap Badminton georganiseerd.

Voor dit kampioenschap zijn alle kampioenen uit de verschillende klassen uitgenodigd. Het eerste team van BAS Badminton is ook kampioen, en ging dan ook graag op de uitnodiging in.

Er was een indeling in poules van drie gemaakt. De nummer een zou doorgaan naar de halve finales, en daarna naar de finale. Tijdens iedere wedstrijd werden 5 partijen gespeeld. Een heren- en damesdubbel, een heren- en damesenkel en een mix. Iedere partij bestond uit 2 sets. Een partij kon dus in een 1-1 gelijkspel eindigen. Dit in tegenstelling tot een competitiewedstrijd, waar bij een 1-1 stand een derde set wordt gespeeld.

BAS Badminton trad om half tien aan voor de eerste wedstrijd. De eerste wedstrijd verliep stroef, misschien mede door het vroege tijdstip. De wedstrijd werd gewonnen met 6-4. Na deze wedstrijd kon er even uitgerust worden. De twee andere teams uit de poule speelden namelijk tegen elkaar. Om half een stond het team uitgerust weer op de baan. Deze wedstrijd ging ze iets gemakkelijker af. De eindstand was 8-2, in het voordeel van BAS.

Na deze twee gewonnen wedstrijden, werd het team nu in de halve finales opgewacht door de volgende tegenstander. Deze wedstrijd bleek een echte kraker te zijn. Alle 5 partijen waren zeer spannend en er werd goed spel vertoond. Nadat de laatste partij, de mix, gespeeld was bleek dat de stand 5-5 was geworden. Als de stand in games gelijk is, worden de punten geteld. Na telling van de punten bleek dat BAS op het nippertje de finale had bereikt. Als de tegenstander 3 punten meer had gemaakt, waren zij naar de finale gegaan.

Voor de finale zou er eerst een teamwijziging doorgevoerd worden. Rik Verstappen had verplichtingen elders en kon dus niet de finale spelen. Gelukkig kwam Paul Ruiter naar Arnhem om de finale te spelen.

Was het team al vermoeid na de poulewedstrijden, de spannende halve finales hadden helemaal hun tol geëist van de spelers. Mede hierdoor, en door de klasse van de tegenstanders, werd de finale nooit echt spannend. De eindstand was 1-9. Ondanks dit verlies en de vermoeidheid bij de spelers kon er toch tevreden teruggekeken worden op deze dag. De trofee voor de tweede plek zal een mooie plaats krijgen in de prijzenkast.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat