Home

Badmintonners blijven aan kop

Badmintonners blijven aan kop Biddinghuizen - 14 november 2005.  Afgelopen weekend kreeg het eerste team van BAS Badminton bezoek van Badge.

De uitwedstrijd was gezellig, dus beide teams hadden er zin in. Badge staat voorlaatste op de ranglijst. BAS Badminton staat bovenaan, zonder puntverlies en met 4 punten voorsprong op de nummer 2. Hierbij moet wel gezegd worden dat er een wedstrijd meer is gespeeld dan de nummer 2.


De man in vorm is Rik Verstappen. Ook vandaag had hij in zijn single geen problemen met zijn tegenstander. Net zoals in de uitwedstrijd een maand geleden won hij zijn wedstrijd in twee sets, 15-4 en 15-9. Bart van der Meer had een iets moeilijkere wedstrijd, maar ook hij had weinig problemen met zijn tegenstander. Doordat de tegenstander aan het einde van de tweede set een blessure opliep kreeg Bart de laatste vijf punten in de schoot geworpen. Setstanden 15-10 en 15-5.

Makkelijke single
Sabrina Tegelaers had een heel makkelijke single. De tegenstandster was niet zo gek op lopen, dus door goed te spreiden kon Sabrina eenvoudig de punten bij elkaar slaan. Gedurende twee sets werd maar een punt verspeeld. De andere vrouwensingle ging ook goed. De overwinning kwam geen enkele keer in gevaar voor Kim van Brussel, waarbij vooral de tweede set noemenswaardig is. Binnen het tijdsbestek van vijf minuten waren er elf punten gemaakt door Kim, en er was geen een punt weggegeven. De setstanden waren 11-5 en 11-0.

Dubbels
De herendubbel was niet een partij om lang bij stil te staan. Door niet aanvallend genoeg te spelen kon de tegenstander zonder veel moeite de punten maken. Er werden nog wel punten gescoord door Rik en Bart, maar aan het einde bleek dat het er niet genoeg waren. Met setstanden van 13-15 en 12-15 ging deze wedstrijd naar de tegenstanders. De damesdubbel verliep goed. Na een eerste goede set, 15-4 winst, bleef de concentratie en het goede spel aanwezig. Ook in deze set werden maar 4 punten weggegeven door Sabrina en Kim.

Opgeven
Na de damesdubbel kwam er even iets minder goed nieuws. Rik had teveel last van zijn hak om verder te kunnen spelen. Hierdoor werd de tweede mix niet gespeeld, en dus opgegeven. De mix van Sabrina en Bart ging wel door. Vorige week ging de mix voor het eerst dit seizoen goed. Die lijn werd deze week doorgetrokken. Door aanvallend spel werd de heer aan de overkant van het net bijna niet in het spel betrokken. Hierdoor konden Sabrina en Bart de punten maken. De eerste set werd gewonnen met 15-12 en de tweede set ging met 15-11 naar BAS Badminton.

Op naar Eemnes
Na 6 speelronden zijn de spelers van het eerste team van BAS nog steeds ongeslagen. Ze hebben bijna iedereen uit de competitie gehad, behalve Eemnes. De volgende wedstrijd is over twee weken uit tegen Eemnes. Eemnes heeft op moment van schrijven 4 punten uit 4 wedstrijden. Er zal dus met goede moed naar Eemnes gereden worden.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat