Home

Badminton wint met 8-0

Biddinghuizen - 7 november 2005.  Nadat aantal vrije weken kwam afgelopen zondag Hoevelaken op bezoek bij BAS Badminton.

Hoevelaken staat laatste in de competitie met welgeteld 1 punt uit 4 wedstrijden. BAS Badminton heeft alles nog gewonnen en staat eerste met 6 punten uit 3 wedstrijden.

De singles gingen allemaal goed. In traditie met eerdere wedstrijden dit seizoen speelde Bart van der Meer weer een driesetter. Ook na deze wedstrijd is Bart nog ongeslagen in zijn singles.

Rik Verstappen had een makkelijke eerste set met 15-4. Zijn tweede set ging iets moeizamer maar werd toch gewonnen met 15-13. Het verhaal van de beide dames is dit seizoen bekend. Alleen maar winst, en af en toe krijgt de tegenstandster zelfs geen punt.

Ook dit weekend waren de dames in topvorm. Sabrina Tegelaers kreeg 1 punt tegen in 2 sets. De wedstrijd werd dan ook makkelijk gewonnen. Kim van Brussel had ook een goede partij, met setstanden van 11-5 en 11-0. Na de singels stond het 4-0 voor BAS en een overwinning lag in het verschiet.

De heren- en damesdubbel brachten ook weinig problemen. De heren waren agressiever dan de voorgaande wedstrijden, en dat betaalde zich uit in punten. De herendubbel werd gewonnen met 15-10 en 15-6. De dames hadden weinig problemen met hun tegenstandsters. Het spel was niet de hele wedstrijd van goed niveau, maar aan het einde was ook deze wedstrijd gewonnen. De stand was 6-0 geworden en er was een kans dat voor het eerst dit seizoen een 8-0 overwinning genoteerd zou kunnen worden.

Om met 8-0 te winnen moesten wel de mixen nog gewonnen worden. De eerste mix met Sabrina en Bart loopt dit seizoen nog niet zoals verwacht. Maar zondag bleek dat veel trainen toch zijn vruchten begon af te werpen. De partij werd, voor het eerst dit seizoen, afgesloten met een glimlach van oor tot oor. Die glimlach kwam niet alleen door de overwinning, maar meer door de manier waarop het laatste punt werd gescoord. Sabrina gaf een hoge service in de mix, terwijl dat hoogst ongebruikelijk is. De heer kon niet bij de shuttle en het laatste punt was binnen.

Kim en Rik speelden ondertussen ook hun mixpartij. Als je scorebordjournalistiek toepast bij deze wedstrijd lijkt het alsof het zeer gemakkelijk was. Het ging wel goed, maar zoals Kim later zei was ze niet tevreden met haar spel. Toch waren de setstanden 15-7 en 15-7.

Voor het eerst dit seizoen een 8-0 uitslag. Maar nog veel belangrijker is dat het eerste van BAS Badminton bovenaan in de competitie staat, met 3 punten voorsprong op de nummer 2. Dit belooft dus nog wat voor het einde van de competitie…

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat