Home

Ruime winst tegen Hoogland

Biddinghuizen - 10 oktober 2005.  Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen BAS Badminton en BAN Hoogland op het programma. Omdat het nieuwe systeem om de uitslagen door te geven nog niet werkt bij de NBB is het nog koffiedik kijken welke teams goed zijn en welke minder goed, en hoe de ranglijst eruit ziet.

Rik Verstappen mocht aan de bak vandaag. Hij had een tegenstander die beter was dan Rik en dat uitte zich ook in de stand. Rik deed er alles aan om te winnen, maar vandaag was de tegenstander gewoon te goed voor hem.

Driesetter
Halverwege Riks wedstrijd kwam er een andere baan vrij en daar kon Bart van der Meer zijn single op spelen. Hij had het niet makkelijk in zijn wedstrijd. Of dat aan de tegenstander lag of aan hem zelf, dat is niet helemaal duidelijk. Feit was wel dat voor de 3e keer dit seizoen zijn single een driesetter werd. Gelukkig werden al deze ook driesetters gewonnen, ook die van dit weekend.

Dames single
In de tijd dat Bart zijn wedstrijd speelde, had Sabrina Tegelaers haar wedstrijd gespeeld. Zij trof voor de verandering een keer een linkshandige tegenstandster. Voor het eerst dit seizoen was het een redelijk spannende wedstrijd. Na twee sets was het afgelopen en had Sabrina gewonnen. Hierna kon Kim de baan op.

De tegenstandster van Kim van Brussel was een oude bekende, daar had ze vorig jaar ook al tegen gespeeld. Toen was het thuis een driesetter geworden, vandaag was het een iets snellere partij. Het niveau van de beide dames lag dicht bij elkaar, en dat was te zien aan de stand. Er was twee keer een verlenging nodig voor Kim, maar toen had ze de wedstrijd dan ook binnen.

Dubbel
De herendubbel loopt dit seizoen nog niet zo soepel als vorig seizoen. De eerste wedstrijd werd verloren en de twee werd nipt gewonnen. Vandaag werd de goede lijn doorgetrokken. Vooral de eerste set was, in vergelijking met de eerdere dubbels dit seizoen, goed. De tweede set werd ook gewonnen. Er was dan ook een tevreden glimlach op het gezicht toen beide heren van de baan afliepen.

Winst
Als de dames hun dubbel wisten te winnen zou de overwinning voor BAS Badminton binnen zijn. De wedstrijd was niet zo goed als de andere dubbels dit seizoen. Met veel werken en af en toe een schreeuw werden de punten een voor een toch binnen gehaald. Na twee zwaar bevochten sets was de overwinning voor de dames binnen. Veel belangrijker was dat ook voor het team de overwinning binnen was. Via de mixen zou de uiteindelijke stand bepaald worden.

Verlies
Het 1e mixpaar bestaat dit seizoen uit Sabrina en Bart. Afgaande op het spel dat werd laten zien was het niet verdiend geweest als de mix werd gewonnen. De dame bij de tegenstanders stond aan het net alles af te maken, en daar werd geen goed antwoord op gevonden. Door het slechte spel werd de 1e mix dus verloren.

Minder problemen
De 2e mix bestaat uit Kim en Rik. Zij hadden beduidend minder problemen met hun tegenstanders. Het vertoonde spel was goed en aan het einde van 2 sets was de wedstrijd gewonnen door Kim en Rik.

Na al deze wedstrijden kon de balans opgemaakt worden. De eindstand werd bepaald op 6-2 in het voordeel voor BAS Badminton. Hierdoor zijn ze in Biddinghuizen nog ongeslagen en dat is uiteraard een uitstekend begin. Helaas kan mede door de eerder genoemde problemen nog geen beeld worden gevormd van de ranglijst.

Overige uitslagen BAS
Senioren
Bas badminton 1 – Hoogland 1: 6 - 2
Zeewally 2 – Bas badminton 2: 3 - 5

Jeugd
Bas badminton 1 - Amersfoort 9: 8 - 0
Bas badminton 2 - ’t Slot: 8 - 0
Flevoland 7 – Bas badminton 3: 1 - 7

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat