Home

Badminton blijft winnen

Badminton blijft winnen Biddinghuizen - 22 december 2004.  Afgelopen zondag speelde BAS-badminton 1 zijn laatste wedstrijd voor de kerststop.

Men speelde in het Koetshuis tegen het op de 4e plaats gesitueerde Irene 1 uit Bilthoven.

Doordat Paul Ruiter verhinderd was moest er met een invaller gespeeld worden. Hiervoor werd Jan Erik de Vries gevraagd. Groot was dan ook de verbazing dat George Luiken ook verscheen om te spelen. Hij was ook gevraagd om deze wedstrijd te spelen. In onderling overleg werd afgesproken dat iedere heer twee wedstrijden zou spelen, zodat niemand voor niets naar het Koetshuis was gekomen.

Bij de dames werd ook gebruik gemaakt van een invalster. Door een lichte blessure van Corry Schutte werd haar 15 jarige dochter Sandra gevraagd om mee te spelen, zodat zij gelijk ervaring kon opdoen bij de senioren.

Zowel Jennie als George wonnen vrij simpel de singles, waarna het de beurt was aan de dames. Liesbeth had eveneens weinig moeite met haar tegenstander en won overtuigend. Sandra had daar tegenover meer moeite. Zij had de pech een sterke dame te treffen waardoor ze, ondanks dat ze technisch zeer goed speelde, het onderspit moest delven.

Met een stand van 3-1 in het voordeel van BAS werd er aan de dubbels begonnen.

Jennie en Jan Erik moesten duidelijk aan elkaar wennen en in een niet al te beste wedstrijd moesten zij de punten aan de tegenstander laten.

De dames hadden op hun beurt totaal geen moeite met hun tegenstanders en met sterk spel haalden zij de punten voor BAS binnen, waarmee de stand op 4-2 kwam.

Om de eindoverwinning te kunnen veiligstellen moest er minimaal één mixpartij worden gewonnen.
Mede door het verzorgde spel van George en het ontzettend scherpe netspel van Sandra hadden de tegenstanders geen schijn van kans en werd in ieder geval de eindoverwinning binnen gehaald.

Verassend was de overwinning van Corry en Jan Erik die in een spannende partij, tegen een op papier sterkere tegenstander, de einduitslag op 6-2 bepaalden.

De volgende wedstrijd wordt op 9 januari gespeeld tegen het op de tweede plaats staande BC Amersfoort. Bij winst zal het kampioenschap binnen handbereik zijn.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat