Home

Bas badminton 1 ligt op koers

Biddinghuizen - 8 november 2004.  Zaterdag 6 november ging Bas 1 op bezoek bij Putten, de nummer laatst in de poule. De samenstelling van het team was op drie plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorige week.

Liesbeth was weer terug maar de beide heren Paul en Jennie waren afwezig. In hun plaats speelden Bart van de Meer uit team 2 en Jan Erik de Vries, algemeen reserve.

Bart en Jan-Erik konden gelijktijdig aan hun single beginnen. De strijd bij beide heren ging gelijk op en ze stonden dan ook na 2 gespeelde sets gelijk. Bart verloor nipt in de verlenging van de derde set met 17-14.

Jan-Erik zag zijn voortreffelijke vooruitgang dit seizoen in de training, beloond worden met een wedstrijdzege van 15-13 in de derde set. De stand in de wedstrijd was dus 1-1.

Daarna was het de beurt aan de dames, waarvan gezien hun ervaring verwacht mocht worden om Bas op een 3-1 voorsprong te zetten. Corry kreeg weinig tegenstand en won vrij gemakkelijk met 11-0 en 11-3. Liesbeth begon moeizaam en verloor de eerste set. In de tweede en derde set kwam ze goed op stoom en won overtuigend met 11-2 en 11-0, waardoor de tussenstand 3-1 voor Bas werd.

De herendubbel werd helaas verloren in drie sets. De damesdubbel werd zeer gemakkelijk gewonnen in twee sets. Bas had nu nog één punt nodig voor de overwinning. Het gelegenheidskoppel Bart en Corry speelden alsof ze al vaker met elkaar gemixed hadden en wonnen met maar 5 tegenpunten, namelijk 15-1 en 15-4.

Jan-Erik en Liesbeth hadden wat meer tijd nodig om aan elkaar te wennen, maar wonnen uiteindelijk zeer knap in drie sets. Eindstand 6-2 voor Bas 1 en volledig op koers voor het kampioenschap.

De meegereisde supporters Kim, Isolde en Antoon worden bedankt voor hun steun. Jan-Erik en Bart waren fantastische invallers en worden bedankt voor hun grote inzet. Volgende week zijn er geen competitiewedstrijden, dus over 2 weken is het vervolg.


Ook Badminton 2 wint
Na een aantal weken vrij kwam dit weekend Putten naar BAS toe. Dit was een wedstrijd die toch wel gewonnen moest worden, om de koppositie te handhaven.

Rik was de eerste die aan de bak mocht. Hij had weinig moeite met zijn tegenstander en was dus snel klaar. Ondertussen had Bart er net één set op zitten en moest hij nog flink aan de bak.

Na drie sets was de wedstrijd gewonnen en was de stand 2-0. Direct na Rik was Kim begonnen en ook zij had haar wedstrijd al gewonnen. De laatste single die gespeeld werd was die van Sabrina. Ook deze partij werd makkelijk binnen gesleept.

Na de singels konden de mannen aan de slag in de dubbel. Omdat Bart nog niet genoeg had van driesetters werden er drie sets gespeeld. In de eerste set kwam de tegenstander tot 14-11.

Gelukkig was de mentale weerbaarheid op dat moment aardig hoog en de set werd met aardig wat zweet gewonnen. Normaal gesproken kun je daar zoveel moed uit putten dat je de tweede set makkelijker speelt. In deze partij was dat niet het geval en de tweede set werd weg gegeven.

Hierna schrokken de mannen wakker en wonnen ze uiteindelijk toch nog de partij. De vrouwen hadden, net zoals eigenlijk al bij de singles, een niet zo vermoeide partij. In twee sets viel de shuttle maar één keer verkeerd en het werd dus 15-0 en 15-1.

Na deze partijen stond de stand op 6-0 en moesten alleen nog de mixen gespeeld worden. De mixen werden gewonnen, eindstand 8-0.

Uitslagen en programma
Uitslagen Senioren
Putten 3BAS badminton 106-11-04
BAS badminton 2Putten 207-11-04
Uitslagen Jeugd
Hoogland 2Bas badminton107-nov-04
Bas badminton 2Irene 507-nov-04
Bas badminton 3 Vrij
Wedstrijden Senioren
BAS badminton 1Eemnes 421-11-04Zondag12:00
KBC 4BAS badminton 220-11-04Zaterdag14:00
Wedstrijden Jeugd
Bas badminton 1Zeewally 421-nov-04Zondag12.00
Eemnes 2 Bas badminton 221-nov-04Zondag13.00
Luck Raeck 3Bas badminton 319-nov-04Vrijdag18.00


Bas Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat