Home

Gelijkspel Badminton 1

Gelijkspel Badminton 1 Biddinghuizen - 6 november 2002.  Na 5 speelweken doet BAS 1 nog altijd goed mee in de middenmoot in poule 1 van de tweede klasse. In en tegen Vaassen werd met 4-4 gelijkgespeeld.

BAS begon ronduit slecht aan de wedstrijd. Paul van Ginkel was niet geheel fit, en verloor van zijn sterke tegenstander. Edgar Pieters kon geen vuist maken tegen zijn heer, en ging in 2 sets kansloos ten onder. Claudia Lammerding kende een dramatische start en verloor de eerste game met 11-0.

Goed terugkomen
In de tweede game kwam ze goed terug en won nipt. In de derde game nam de dame uit Vaassen het initiatief weer over en trok de partij alsnog naar zich toe. Kirsten Brandsma speelde een degelijke single en won in twee games.

Hiermee gaf zij de tussenstand (1-3) alsnog een iets draaglijker aanzien.

De herendubbel met Paul van Ginkel en George Luiken was een spannende, gelijkopgaande partij die maar liefst 55 minuten duurde. De eerste game werd in een verlenging gewonnen. In de tweede set werden echter 2 matchpoints onbenut gelaten, waardoor Vaassen de game alsnog (ook in de verlenging) won.

Maximaal 4-4
Vaassen schakelde een standje bij, en won vervolgens ook de derde game. Op dat moment was duidelijk dat een 4-4 uitslag het hoogst haalbare doel zou zijn. Met deze wetenschap gingen de dames de dubbelpartij in. Deze werd verrassend eenvoudig gewonnen in twee games.

Winst na 3 matchpoints
De eerste gemengd-dubbel (Edgar Pieters en Claudia Lammerding) ging in een spannende partij in 3 games naar BAS. Het was dus aan Kirsten Brandsma en George Luiken om het gelijkmakende punt binnen te slepen. Na twee gelijkopgaande games (de eerste ging naar BAS, de tweede naar Vaassen) moest ook hier een derde game aan te pas komen. Op 10-8 kreeg Vaassen tot 3 maal toe een matchpoint, maar wist dit niet te verzilveren. Kirsten en George toonden aan dat zij in de mixpartij steeds beter het ritme weten te vinden, en trokken de partij alsnog koelbloedig naar zich toe.

Met deze 4-4 staat BAS op 5 punten uit 5 wedstrijden. Hiermee doet het team goed mee in de zware poule.

Hoe nu verder?
Gezien de financiële perikelen rond het Koetshuis is het de vraag in hoeverre deze positie in de komende weken verdedigd kan worden. In de komende weken zal duidelijk moeten worden óf, en zo ja wáár de club kan trainen en haar thuiswedstrijden kan spelen.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Badminton, George Luiken

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat