Home

Prima resultaat bij jeugdtoernooi Badminton

Prima resultaat bij jeugdtoernooi Badminton Biddinghuizen - 8 april 2013.  BAS Badminton bezocht met tien spelers het Huizen jeugdtoernooi op zondag 7 april 2013. Onder leiding van trainster Rinske Deriga deden Raoel Deckers, Jesse Deckers, Tessa Schrama, Naïscha Guliker, Daniëlle Lammers, Naomi de Haan, Mariëlle Ferwerda, Glenn Deckers, Ian de Waard en Marleen Nijdam mee aan dit toernooi.

De leeftijd van de spelers varieerde van negen tot zestien jaar. Voor acht van de tien spelers was dit hun allereerste toernooi, gezonde zenuwen speelde dan ook een rol.

De kinderen speelde in poules naar leeftijd en sterkte. De tien spelers van BAS waren onderverdeeld in 4 verschillende poules. Elke ronde speelde je met een andere partner. Het ging er uiteindelijk om wie de meeste punten in zijn poule haalde. Per poule werd er zowel voor de meiden, als voor de jongens een eerste en een tweede prijs beschikbaar gesteld.

Uiteindelijk is BAS Badminton naar huis gegaan met 3 prijzen. Een zeer goed resultaat. Tessa Schrama vocht fanatiek in haar poule (11 jaar) voor een prijs. Soms speelde ze met een goede medespeler en soms met een wat zwakkere. Dit maakte voor haar niks uit, het ging om haar eigen resultaat natuurlijk. Ze vocht voor wat ze waard was met als resultaat een tweede plek in haar poule.

Mariëlle Ferwerda (14 jaar) speelde voor de plezier mee. Toen uiteindelijk de tussenslag halverwege de dag bekend werd stond zij op de 3e plek. Na dit gezien te hebben wilde ze toch wel heel graag voor de prijzen gaan. Uiteindelijk, wat ze zelf niet kon geloven, is zij op de eerste plek geëindigd in haar poule. Ook dit is een super resultaat.

Tot slot vocht ook Marleen Nijdam (16 jaar) voor de prijzen na de tussenstand gezien te hebben. Zij stond op de tweede plek, maar daar was ze niet tevreden mee. Ze wilde voor die eerste plek strijden. Het was heel spannend in de poule en we konden niet inschatten of het zou lukken. Tijdens haar laatste wedstrijd, de laatste minuut van het toernooi raakte zij geblesseerd. Na een verkeerde stap, werd haar knie behoorlijk dik en deed het enorm pijn. Verder spelen was geen optie, gelukkig stond er nog maar een minuut op de klok. Uiteindelijk wist Marleen toch de eerste plek te veroveren.Ian de Waard, Glenn Deckers, Naomi de Haan en Danielle Lammers vielen helaas niet in de prijzen, maar wisten wel een derde plek te behalen. Ook dit is voor hen een fantastisch resultaat. De andere spelers waren nog erg jong of spelen nog maar kort badminton en zenuwen speelde een grote rol, maar ook deze spelers mogen trots op zichzelf zijn! Zij hebben ook gevochten en heel goed gespeeld.

Het Huizen jeugdtoernooi wordt drie keer per jaar georganiseerd. Volgend jaar zullen wij dus ook drie keer aanwezig zijn. De smaak is te pakken, het toernooi is de kinderen, ouders en trainster goed bevallen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat