Home

Dubbel feest bij BAS Badminton

Dubbel feest bij BAS Badminton Biddinghuizen - 14 januari 2013.  Zondag middag moesten zowel team 1 als team 2 van BAS Badminton thuis spelen. Voor team 1 was het een derby tegen Lelystad en team 2 is kampioen geworden. Beide teams wonnen met 8-0.

Team 2 nam het op tegen Leusder BC (laatste in de poule). Om dit weekend al kampioen te worden moesten zij met 7-1 of 8-0 winnen. Van te voren wisten ze dat zo'n score altijd een moeilijke opgave is.

De herendubbel van Alwin Goudzwaard en Emiel van Bussel werd knap gewonnen met 21-17 en 21-16. De dames, Angela Brugman en Sandra Wubs, moesten in hun damesdubbel even op gang komen. De eerste set werd verloren met 18-21. Daarna werden de tweede en de derde set, na veel loopwerk en geknok, vrij makkelijk binnen gehaald (21-10, 21-12).

Paul van Ginkel won zijn single zonder moeite met 21-10 en 21-11. Ook Kim van Brussel boekte een makkelijke en verdiende overwinning met 21-10 en 21-6. Daarna mocht Emiel de baan weer op voor zijn single. De eerste set werd makkelijk gewonnen met 21-7. De tweede set had Emiel een klein dipje en zijn tegenstander ging beter spelen, deze set werd verloren met 14-21. De derde set moest hij dus even aanpoten. Uiteindelijk trok hij Emiel aan het langste eind en won met 21-18.

Ondertussen was Angela begonnen aan haar single. Deze werd vorige keer helaas verloren door Angela, dus zij was erg gemotiveerd om deze te winnen. Al met al was het een spannende partij. De eerste set verloor Angela met 18-21. De tweede set werd knap gewonnen met 21-16 en in de derde set heeft zij verdiend gewonnen met 21-7. Ondertussen was de stand dus 6-0 in het voordeel van BAS. Er was nog 1 punt nodig om kampioen te worden.

Tot slot gingen de mixen de baan op. Al snel werd duidelijk dat het team kampioen was, want Alwin en Kim wonnen makkelijk in hun mix met 21-5 en 21-11. Een snelle partij en door deze partij was de stand 7-0 en was het kampioenschap binnen. De tweede mix van Paul en Sandra was wat spannender in de eerste set, maar werd door hen gewonnen met 22-20. De tweede set was een heel andere set en werd makkelijk gewonnen met 21-8.

De einduitslag was dus 8-0 voor BAS Badminton 2. BAS Badminton 2 komt volgend jaar dus uit in de 2e klasse. Maar eerst spelen zij in maart nog in Arnhem tegen de andere kampioenen van de 3e klasse om regiokampioen te worden.Team 1 speelde tegen Flevoland 1 (Lelystad). Vorige keer werd deze wedstrijd verloren met 3-5. Het team was dus zeer gemotiveerd om deze keer te winnen. Er werd begonnen met een damesdubbel en een herensingle, omdat de heer van de herendubbel (van de tegenstander) nog niet aanwezig was. Mariska Westerhof en Rinske Deriga hadden vorige keer de dubbel in twee sets verloren. Door sterk samenspel en een hoop motivatie werd de eerste set gewonnen met 21-17. In de tweede set keken de dames aan tegen een 1-10 achterstand. Zij gingen de pauze in met 11-3. Na de pauze ging er een knop om en zetten zij alles op alles en wonnen de set uiteindelijk knap met 23-21. Ondertussen was George Luiken al klaar met zijn single. Ook deze partij werd vorige keer verloren. Het waren twee spannende sets. George keek in de eerste set vaak tegen een achterstand aan, maar ook hij zette alles op alles en won de partij met 21-19 en 21-18.

Uiteindelijk was de heer binnen en kon de herendubbel ook gespeeld worden. Deze partij was de vorige keer ook voor Flevoland. Rik Verstappen en George hebben een spannende driesetter gespeeld, maar trokken aan het langste eind. Zij wonnen met 18-21, 21-17 en 21-13.

Rinske speelde in haar single tegen een dame waar ze het vorige keer lastig tegen had vanwege een rugblessure (maar wel werd gewonnen). Zij wist dat het een goede dame was en moest goed spelen om een betere partij neer te zetten. Rinske won deze keer vrij gemakkelijk met 21-10 en 21-14. Rik Verstappen won zijn single door middel van goed spel met 21-18 en 21-12. Ondertussen stond het al 5-0 voor BAS en hadden zij al 2 punten meer als de vorige keer en dus al gewonnen van Flevoland.

Mariska had haar partij vorige keer verloren in 3 sets, maar wilde er alles aan doen om nu een betere partij te spelen. De gehele eerste set keek ze aan tegen een goede voorsprong, zij won deze met 21-17. De tweede set stond zij bijna de hele wedstrijd achter, maar zij hield haar hoofd koel en bleef knokken. Uiteindelijk won zij de partijen met 23-21.

De mixen waren uit tactische redenen omgedraaid. George en Mariska wonnen de eerste mix in tweede spannende sets (21-19, 22-20). Rik en Rinske hadden iets meer moeite. Zij speelde over het algemeen een goede partij, maar hadden af en toe een klein dipje. Uiteindelijk wonnen ook zij (21-14, 17-21 en 21-15).

Ook een 8-0 overwinnen dus voor team 1, hierdoor zullen zij stijgen naar de 3e of zelfs 2e plek in de poule.

Team 2 zal nog 1 uitwedstrijd hebben in Eemnes dit seizoen en team 1 nog twee uitwedstrijden in Utrecht.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat