Home

Eerste seizoensoverwinning voor BAS Badminton in hoofdklasse

Eerste seizoensoverwinning voor BAS Badminton in hoofdklasse Biddinghuizen - 1 oktober 2012.  Zondagmiddag speelde het eerste team van BAS Badminton thuis tegen BC Amersfoort. Er stond enige druk op de wedstrijd, aangezien de eerste twee speelronden nipt werd verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd moest Sabrina Tegelaers wegens een enkelblessure afhaken.

De start van de formatie uit Biddinghuizen was enorm goed. De damesdubbel, herendubbel en de 1e damessingle werden gewonnen. Dit betekende een 3-0 voorsprong. Helaas kon deze start niet worden doorgetrokken. Zowel de tweede dame als de beide heren verloren de single wedstrijden. Zichtbaar is dat de jeugdige spelers steeds beter aan het niveau beginnen te wennen, en het niet lang zal duren tot ze singles gaan winnen.

Net als in de eerdere wedstrijden zouden de mixpartijen doorslaggevend worden voor het behalen van een goed resultaat.

Onder toeziend oog van veel publiek werden beide wedstrijden gelijktijdig gespeeld. Rik Verstappen en Rinske Deriga wisten met veel vechtlust knap in 3 sets te winnen. George Luiken en Mariska Westerhof speelden een vergelijkbaar duel. De jonge en talentvolle tegenstanders uit Amersfoort, die hun hoge niveau in de single wedstrijden al hadden laten zien, waren zowel tactisch als qua vechtlust niet opgewassen tegen het Biddinghuizer duo.

Na veel gelijkopgaande en spannende wedstrijden wist BAS Badminton, tot enthousiasme van publiek en spelers, uiteindelijk een 5-3 overwinning neer te zetten.

Hiermee vestigt het team zich in de middenmoot in de hoofdklasse.

BAS Badminton 1 speelt volgende week een uitwedstrijd tegen laagvlieger BC Nijkerk.

Indien met dezelfde wedstrijdinstelling wordt gespeeld, moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat