Home

BAS Badminton slaat concurrentie van zich af

BAS Badminton slaat concurrentie van zich af Biddinghuizen - 19 januari 2011.  Zondagmiddag speelde het eerste team van BAS Badminton in de hoofdklasse tegen directe concurrent BC Barneveld 1.

Plaats van handeling was Het Koetshuis in Biddinghuizen.

Drie speelronden voor het eind van het seizoen gaat BAS Badminton, dat afgelopen seizoen naar de hoofdklasse promoveerde, nog altijd verrassend aan de leiding. Het verschil met Barneveld bedroeg voor aanvang van het duel echter slechts 1 wedstrijdpunt.

Eerder in het seizoen werd in Barneveld met 4-4 gelijkgespeeld. Zondag werd in een sportieve en gelijk opgaande strijd opnieuw duidelijk dat de onderlinge verschillen bijzonder klein zijn.

Breekpunt in de wedstrijd bleken de singles te zijn. Hier pakte de formatie uit Biddinghuizen drie van de vier wedstrijden. Naast deze punten werden een herendubbel en mixpartij met fraai spel gewonnen. De eindstand was 5-3, waarmee de voorsprong in de competitie naar 3 punten werd gebracht.

Door deze winst komt het kampioenschap steeds dichter bij. Hiermee zou promotie naar de Landelijke Vierde Divisie worden afgedwongen. Om dit te bereiken zullen de laatste 2 wedstrijden gewonnen moeten worden.

Volgende week wacht het uitduel tegen hekkensluiter BC Amersfoort.De Biddinghuizer badmintonclub is onder leiding van trainer Bert van Zweden toch al aan een goed seizoen bezig. Afgelopen vrijdagavond werd het derde team, uitkomend in de vierde klasse, in eigen huis kampioen tegen Heerder BC. Het tweede team, dat voor de eerste keer in de seniorencompetitie uitkomt, staat momenteel op een keurige derde plaats.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat