Home

Badminton op avontuur in de hoofdklasse

Biddinghuizen - 26 mei 2010.  BAS Badminton heeft de afgelopen seizoenen onder leiding van trainer Bert van Zweden een stevige kwaliteitsimpuls gekregen.

Inmiddels is het eerste team in het afgelopen seizoen in de Eerste Klasse actief geweest, en hebben enkele jeugdspelers het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt.

Ook het volgende seizoen heeft een aantal grote uitdagingen in petto voor de ambitieuze club uit Biddinghuizen.

Nadat het eerste team (bestaand uit Rik Verstappen, Alwin Goudzwaard, Sabrina Tegelaers en Mariska Verstappen) in de Eerste Klasse een verdienstelijke derde plaats heeft behaald, werd het door de bond verrast met een wildcard voor een plaats in de Hoofdklasse.

Trainer Bert van Zweden: ”We hebben met het team gesproken over het wel of niet aanvaarden van deze wildcard, omdat de stap van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse een hele grote is. Desondanks heb ik ze aangeraden om deze kans met beide handen aan te grijpen.

Een ‘once in a lifetime opportunity”, waar de spelers veel ervaring uit kunnen putten. Het team blijft ten opzichte van het vorige seizoen in tact, dus kan de uitdaging aan. Daarnaast zal George Luiken, die al enkele jaren als stand-by speler aan het team verbonden is, als vast lid toetreden, waardoor bij de heren het team versterkt zal worden.

Het is bijzonder om in zo’n klein dorp op een dusdanig hoog niveau te spelen, dus klassebehoud zou al een enorme overwinning betekenen”.

Volgend jaar zal BAS Badminton met in totaal drie seniorenteams in de competitie Centrum van Badminton Nederland vertegenwoordigd zijn. Het derde team speelde vorig jaar in dezelfde samenstelling al in de Vierde Klasse en kan, na de tweede plaats van het afgelopen seizoen, naar verwachting hoge ogen gooien voor het kampioenschap.

Bert van Zweden: “Het team bestaat uit een combinatie van ervaren spelers en relatief jonge spelers. Als ze optimaal van elkaars kwaliteiten gebruik maken, is er volgend seizoen veel mogelijk”.

Opvallend is verder het doorstromen van een volledig jeugdteam naar de senioren. Het team, dat vorig jaar tweede werd in de Eerste Klasse “onder 19”, bestaat uit een aantal talentvolle spelers, die nu klaar worden geacht voor de overstap naar senioren. Trainer Bert van Zweden: “Deze spelers hebben het afgelopen seizoen stuk voor stuk een mooie groei laten zien. Bij de senioren wordt qua speelsnelheid en tactiek uit een ander vaatje getapt, dan zal duidelijk zijn in hoeverre deze groei wordt voortgezet. Een aantal spelers uit het eerste team hebben aangeboden om het volgend seizoen voor extra begeleiding te zorgen, dit zal hierin een belangrijke extra steun zijn”.

BAS Badminton speelt haar thuiswedstrijden op zondagen in sporthal Het Koetshuis in Biddinghuizen. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur, de toegang is gratis.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat