Home

BAS Badminton 1 speelt gelijk tegen Nijkerk 4

Biddinghuizen - 18 december 2007.  Deze week zou op papier een makkelijke wedstrijd moeten worden. Nijkerk staat in de poule onderaan en BAS Badminton is koploper. De wedstrijd pakte echter anders uit.

Het team begon echter niet in de gebruikelijke opstelling. Sabrina Tegelaers had in de training haar enkelbanden verrekt en zat dus geblesseerd aan de kant. Corry Schutte viel vanuit het 2de team in.

Wijzigingen
Bij aanvang werd er ook het één en ander gewijzigd in de speelvolgorde van de wedstrijd. De 1ste dame van Nijkerk moest nog ergens anders heen dus werd er ongebruikelijk eerst begonnen met de 1ste dames single. Corry mocht dus meteen aantreden, dit was een tactische beslissing om sowieso 1 dames single te winnen. Kim van Brussel had namelijk vorige keer haar single gewonnen dus dat werd ingecalculeerd als een zeker punt. Corry speelde goed maar kon net niet het niveau van haar tegenstandster aan.

Uit het spel
Rik Verstappen begon met de 1ste heren single. Hij begon vol zelfvertrouwen aan zijn wedstrijd. Dit bleek niet onterecht met gemak kwam hij in 2 sets winnend van de baan. Nu was de beurt aan Danny Schutte, de 1ste set werd met moeite gewonnen maar gaf vertrouwen voor een betere 2de set. In de 2de set kon hij zijn spel echter niet optimaal verbeteren en verloor deze. De 3de set moest de uitkomst brengen, Danny haalde in deze set zichzelf uit het spel door fouten niet van zich af te kunnen zetten. Helaas werd deze set dan ook verloren.

De dames dubbel werd gespeeld waar Kim van Brussel haar aantreden maakte. Samen met Corry werd er voor ieder punt gevochten. De 1ste set werd gewonnen, in de 2de set waren de tegenstanders sterker, maar in de 3de set werd het spel weer teruggevonden en werd er gewonnen.
De mix van Danny en Corry was aan de beurt. Na 2 spannende sets, waarin BAS sterker was maar de punten af en toe liet liggen, kwamen ze als verliezers van de baan.

Lege handen
Kim speelde daarna haar single. De 1ste set was voorbij voor men het doorhad en ook in de 2de set was de tegenstand nihil. Later bleek dat de dame van Nijkerk last van haar voet had. De stand was inmiddels 3-3. De herendubbel en de mix moesten gewonnen worden. De heren dubbel werd een lange partij. De punten gingen in de eerste 2 sets gelijk op. In de 3de set ontbrak het geloof in de winst, de tegenstander wist een gat te slaan, waardoor de heren aan het eind van de wedstrijd met lege handen stonden.

1 punt achter
In de mix waren Rik en Kim duidelijk beter, ze kwamen met ruime winst in 2 sets van de baan. Eindstand 4-4. BAS staat nu 1 punt achter de koploper 't Pluumpje. Alle wedstrijden dienen vanaf heden dan ook gewonnen te worden om nog kans te maken op het kampioenschap. 6 Januari gaat de competitie verder.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat