Home

Badmintonners tegen Leusden

Biddinghuizen - 6 november 2007.  Het afgelopen weekend speelde BAS Badminton 1 een wedstrijd tegen Leusder BC uit Leusden.

Leusden kwam met een heel jeugdig team waardoor er wat verwarring ontstond. Met een beetje schrik in de benen werd er begonnen aan de wedstrijden.

Rik Verstappen begon goed aan zijn wedstrijd. Het spel bestond uit lange rally’s, maar Rik wist de punten in de meeste gevallen naar zich toe te trekken. De tegenstander wist met mooie netbalen punten te maken.

De backhand van de tegenstander was wat zwakker waar Rik weer op wist te scoren. Een boeiende 2-setter wist Rik met winst af te sluiten.

Danny Schutte begon tegelijkertijd aan zijn single. De tegenstander was goed, maar werd vaak ook geholpen doordat Danny uitsloeg. Danny kon in de 2e set het spel niet zo beïnvloeden om winnend van de baan te komen.

De dames waren nu aan de beurt. Sabrina Tegelaers begon haar single sterk en na 15 minuten was de wedstrijd in de pocket. Kim van Brussel had iets meer moeite. Ze had een tegenstandster die erg beweeglijk. Doordat Kim zich hield aan haar taak en de rally niet aanging werd een moeizame 3-setter toch gewonnen. Stand 3-1.

Rik en Danny begonnen de dubbel sterk en hadden vaak het initiatief. Het spel was leuk om te zien en er werd af en toe spectaculair gedoken. Op een blundertje na werd er redelijk makkelijk gewonnen in een 2-setter.

De dames gingen het veld op. De dubbel loopt die seizoen niet optimaal. Ook deze wedstrijd was er weer eentje met de hakken over de sloot. Met miniem verschil werd er in 2 sets gewonnen.

De mixen gingen tegelijk de baan op. De eerste mix, Rik en Kim, wist de 1e set makkelijk te winnen. De dame van de tegenstander wist heel veel terug te brengen waardoor de 2e set verloren ging. Daarnaast werden er ook wat fouten gemaakt. In de 3e set ging het gelijk op, maar de vermoeidheid ging de tegenstander parten spelen. BAS kwam hier het beste uit. Stand 7-1.

De tweede mix werd goed gespeeld. Het ging iedere set gelijk op, het kon alle kanten op. In de 3e set wist BAS het spel niet meer te maken met als gevolg verlies. Eindstand 6-2.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat