Home

BAS Badminton 1 verslaat Lelystad

BAS Badminton 1 verslaat Lelystad Biddinghuizen - 7 oktober 2001.  Zaterdag jl. speelde Bas 1 uit tegen BC Flevoland uit Lelystad. Altijd gegarandeerd spanning en sensatie.

In eerdere seizoenen is gebleken dat BAS vaak met de grotere individuele talenten op komt draven, maar Lelystad, voornamelijk op routine, de dubbel- en mixwedstijden naar zich toe trekt. Zaak dus om in de singles goed uit de startblokken te komen.

Paul Ruiter kon het in zijn single ("ik was helemaal niet moe!") net niet bolwerken, en verloor. Ondergetekende speelde als invaller een solide maar vermoeiende eerste set (15-6 winst). In de tweede set werd de tegenstander gedeklasseerd (15-1). Claudia Lammerding en Sabrina Tegelaars speelden beiden een nerveuze, maar prima single, waardoor BAS met de zo gewenste 3-1 voorsprong aan de dubbels kon beginnen.
De herendubbel werd een echt spectakelstuk. Na de eerste set kansloos te hebben verloren, werd besloten vol op de aanval over te gaan. Dit leverde succes: de tweede set werd Lelystad nog 6 tegenpunten gegund, de derde slechts 1! BAS was hiermee in ieder geval al verzekerd van een gelijkspel (tussenstand 4-1). De dames konden in hun dubbel de overwinning veilig stellen. Hiertoe dienden ze echter eerst af te rekenen met de van oudsher sterke dames van Lelystad. Na een spannende 3-setter, met matchpunten over en weer, lukte dit inderdaad. Dit zorgde voor een exodus op de tribunes, aangezien de 2 resterende mixen "om des keizers baard" verspeeld werden.
Uiteindelijk werd ook nog één van deze mixen gewonnen, waarmee een eindstand van 6-2 op het bord kwam.

BAS 1 gaat na 2 wedstrijden ongeslagen aan de leiding.

George Luiken

p.s.: check de Biddinghuizen Actueel voor het speelschema! Iedere support is welkom!


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat