Home

5-3 verlies voor badminton

Biddinghuizen - 4 december 2006.  Zondag stonden BAS Badminton en ’t Veen uit Veenendaal op de baan om een wedstrijd te spelen.

’t Veen staat tweede met elf punten. Dit is evenveel als de nummer een , Meulenwiek.

BAS Badminton staat vijfde, vier punten achter de twee koplopers.

De wedstrijd werd aangevangen met de herensingles. Rik Verstappen had een relatief makkelijke single. Door zelf weinig fouten te maken wist hij zijn partij in twee sets te winnen.

Bart van der Meer had een minder goede partij. Slecht loopwerk zorgde er voor dat de tegenstander niet veel moeite had om de partij in twee sets te winnen.

Ook Sabrina Tegelaers had een moeilijke partij. Haar tegenstandster was op beslissende punten net iets beter. Ook in de tweede set kon ze niet doordrukken. Helaas verloor ze haar single in twee sets.

Kim van Brussel had een goede partij. De punten gingen gelijk op. Toch wist Kim gedurende de eerste en tweede set constanter te spelen dan haar tegenstandster. Ze won haar partij dan ook. De stand kwam hierdoor op 2-2.

De heren- en damesdubbel zouden een minder mooie uitslag krijgen. De beide heren hadden weinig in te brengen tegen sterk aanvallende tegenstanders. Ze konden zelf geen vuist maken en hadden weinig reden tot klagen met het verlies in twee sets.

Kim van Brussel en Mariska Verstappen speelden een goede wedstrijd. De eerste set ging jammerlijk verloren. Hierna leken ze beter op elkaar ingespeeld. Dit resulteerde in een verlenging. Helaas werden deze cruciale punten net verloren. De score kwam op 2-4 in het voordeel van ’t Veen.

Als BAS Badminton nog iets uit deze wedstrijd wilde halen, moest het minstens een van de mixdubbels winnen. Mariska en Bart speelden de eerste mix. Kim en Rik speelden tweede mix.

De eerste mix verliep niet helemaal volgens plan. Ondanks het verlies waren er hier en daar toch mooie stukjes badminton te zien. De tweede mix zag er goed uit. Zoals het hele seizoen zag het spel er goed uit. De twee sets werden redelijk makkelijk gewonnen.

Met een 5-3 verlies als resultaat hoeft het team zich niet te schamen. In een seizoen dat met vallen en opstaan verloopt is dit een van de keren dat het iets minder goed gaat.

Volgende week staat de altijd beladen streekderby op het programma. Dan speelt BAS Badminton uit in Dronten tegen de plaatselijke B.C.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat