Home

Badmintonners winnen in Amersfoort

Biddinghuizen - 3 oktober 2005.  Een veel gehoorde zin bij BAS Badminton is: “Amersfoort 14 uit, altijd lastig”. Afgelopen weekend mocht het eerste team gaan kijken of dit nog steeds het geval is. Er waren een aantal kleine blessures, het was dus even kijken of daar nog last van werd ondervonden tijdens de wedstrijden.

Zoals gebruikelijk konden eerst de heren aan de slag. In plaats van de gebruikelijke twee banen om te spelen, had het team in Amersfoort één baan tot onze beschikking. Hierdoor zou het wel eens een lange middag kunnen worden, vooral als er een aantal driesetters gespeeld zouden moeten worden. Rik Verstappen mocht als eerste de baan op, aangezien hij eerste heer is. Hij had het niet makkelijk in zijn single vandaag. Een van de spelers die last had van een blessure was Rik. Mede hierdoor kon hij niet het spel spelen dat hij normaal gesproken speelt. De wedstrijd werd in twee sets gewonnen door zijn tegenstander. Hierdoor kwam BAS op een 1-0 achterstand.

Linkshandig
Nadat Rik zijn partij had gespeeld kon Bart van der Meer de baan op. Hij had voor de verandering een linkshandige tegenstander, en omdat Bart ook linkshandig is zou het een interessante wedstrijd worden voor beide spelers. De eerste set ging gelijk op en het was een hele tijd spannend. De eerste set ging naar Bart. De tweede set was een heel ander verhaal. Door een aantal tips had de tegenstander een goede tactiek bedacht, en hij zette Bart goed onder druk. De tweede set werd dan ook gewonnen door de tegenstander. Er kwam dus een derde set aan te pas om uit te maken wie er zou winnen. De derde set was weer van hetzelfde niveau als dat van de eerste set. Ook nu ging de service over en weer en de het puntenverschil was nooit groot. De set, en dus ook de wedstrijd, werd gewonnen door Bart. Hierdoor kwam de stand op 1-1.

Sabrina
De volgende die aan de beurt was, was Sabrina Tegelaers. Haar single vorige week tegen Leusden ging van een leien dakje. Vandaag had ze iets meer tegenstand. Veel meer tegenstand was het niet want de eerste set ging met 11-5 naar Sabrina. Ook in de tweede set ging ze verder met haar goede spel. Ook deze set werd gewonnen door Sabrina, met 11-3. Net als vorige week had Sabrina dus ook niet zoveel moeite met haar tegenstandster. Hierna was Kim van Brussel aan de beurt om te kijken of ook zij haar wedstrijd kon winnen.

Driesetter
De single van Kim van vorige week was er een van zeer korte duur. Waar normaal gesproken een set al langer duurt dan 7 minuten, deed zij er twee in 7 minuten. Het was dus nog afwachten of de tegenstandster deze week meer tegenstand zou bieden. Na een blik op het scorebord na de eerste set bleek dat er wel degelijk meer tegenstand werd geboden. Eigenlijk werd er iets teveel tegenstand geboden, de eerste set ging naar de tegenstandster. Na de eerste set was Kim warm en ze pakte de tweede set met 11-7. Hierdoor zou er een derde set gespeeld worden. Na een lange set waarbij het gelijk opging kwam er een verlenging aan te pas. Na deze verlenging was de puntenbalans in het voordeel van Kim, en dus kwam de stand op 3-1 te staan.

Gelijkspel veilig
Na de verloren herendubbel van vorige week wilden Rik en Bart de goede reeks van vorig seizoen graag herhalen. Ook in deze wedstrijd zou er een derde set aan te pas komen. De eerste set ging met 17-16 nog naar de tegenstanders. Na kort overleg in de rust tussen de eerste en tweede set ging het een stuk beter. De tweede set werd de stand 11-15 op het scorebord gezet. In de derde set werd de goede lijn doorgetrokken. De derde set werd dan ook gewonnen. Door de winst in deze partij was de stand 4-1. Er was dus in ieder geval een gelijkspel behaalt. Maar er word natuurlijk voor de winst gespeeld, dus er moest nog gezweet worden in de damesdubbel en beide mixen.

100%
Vorig seizoen hebben de dames een 100% score gehaald in de dubbel. Dit seizoen hebben ze die goede lijn doorgetrokken met winst vorige week. Ook deze week was het vertrouwen er wel dat er een goede afloop zou zijn. Na een aantal gespeelde punten bleek dat vandaag de damesdubbel niet in gevaar zou komen. Met de setstanden 5-15 en 3-15 kwam de stand 5-1 dan ook redelijk snel tot stand. Hiermee was de winst binnen.

Mix
De eerste mix van Kim en Rik ging vorige week verloren, daarom was besloten om deze week Sabrina en Bart als eerste mix in te zetten. Deze zet bleek geslaagd want niet alleen de eerste mix werd gewonnen. Ook de tweede mix ging met twee keer 15-6 naar BAS. Na deze beide mixen werd de eindstand een mooie 7-1. Na de overwinning vorige week op Leusden, en vandaag op Amersfoort, is BAS Badminton team 1 nog ongeslagen in de competitie dit seizoen. Volgende week komt Hoogland op bezoek in het Koetshuis te Biddinghuizen.

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat