Home

BAS Badminton 1 sluit competitie goed af

BAS Badminton 1 sluit competitie goed af Biddinghuizen - 28 januari 2013.  Het eerste team van BAS Badminton heeft de competitie met een 7-1 overwinning tegen Houten goed afgesloten. In de tweede seizoenshelft wist het team op te klimmen van een zevende naar een derde plaats op de ranglijst (in punten gelijk met de nummer 2 uit Utrecht).

Er werd gestart met de herendubbel van Rik Verstappen en George Luiken. Het duo verloor dit seizoen slechts één partij, en ook deze partij werd in 2 sets knap gewonnen. Ook de damesdubbel van Mariska Westerhof en Rinske Deriga werd vrij eenvoudig gewonnen. George Luiken speelde de eerste singlepartij. Gehinderd door een spierblessure kon hij geen vuist maken tegen de uitstekend spelende heer uit Houten.

Rinske Deriga kende geen problemen in haar single en won eenvoudig. Mariska Westerhof wist voor de derde week op rij haar single knap te winnen. Na een gewonnen eerste game verloor ze de tweede game. Net als de afgelopen weken wist ze zich knap te herpakken en won ze in 3 games.

De wedstrijd met het spannendste scoreverloop was de single van Rik Verstappen. De eerste game werd nog stevig verloren maar in de tweede game wist hij rustiger en gecontroleerder te spelen en de stand gelijk te trekken. In de beslissende derde game verspeelde Rik Verstappen een 19-16 voorsprong, kreeg Houten een matchpoint op 19-20 maar wist de Biddinghuizenaar uiteindelijk toch knap de wedstrijd te winnen.

Voorafgaand aan de laatste twee mixpartijen was door de 5-1 tussenstand duidelijk dat de overwinning binnen was. George Luiken en Mariska Westerhof speelden een zeer geconcentreerde en foutloze wedstrijd. Ondanks dat meer tegenstand werd verwacht, trokken ze de partij in 2 snelle games naar zich toe. Rik Verstappen en Rinske Deriga speelden een moeizame wedstrijd waarin vrij onverwacht een game werd ingeleverd. Gelukkig konden ze in de derde set orde op zaken stellen en kon ook het 7e punt van de dag worden binnengehaald.

Nu het seizoen is afgelopen zullen de spelers zich in de komende weken gaan voorbereiden op het spelen van een aantal 1-daagse toernooien.

Uitslagen
BV Houten - BAS Badminton 1: 1-7
Eemnes - BAS Badminton 2: 5-3

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat