Home

BAS Badminton 2 speelt gelijk

Biddinghuizen - 12 november 2001.  Zondag jl. stond een ware kraker op het programma. Bas 2 moest het opnemen tegen de rivaal om het kampioenschap: 't Harde 2.

Van oudsher behoort 't Harde, samen met Lelystad en Biddinghuizen, tot de verenigingen die altijd teams op de been weten te brengen die in de top 3 van de competitie meedraaien.

In de wetenschap dat later dit seizoen ook nog een uitwedstrijd in 't Harde zal volgen, was duidelijk dat er thuis punten gepakt moesten worden.

Jennie Brandsma begon sterk aan zijn single, maar al gauw was duidelijk dat zijn tegenstander erg taai was. Nadat Jennie een lichte spierblessure opliep kon hij helaas niet meer op 100% doorspelen. De tegenstander wist hier goed op in te spelen, met een 0-1 stand tot gevolg. George Luiken, als invaller uitgenodigd, speelde een fanatieke partij. Zijn schouderblessure speelde niet al te veel op, zodat de tegenstander in 2 sets het nakijken werd gegeven (1-1).

Zware partij voor dames
De dames hadden beiden een zware partij. Kirsten Brandsma gaf alles, maar kon niet voorkomen dat haar tegenstandster de partij op tactiek naar zich toetrok (1-2). Kim van Brussel had een lange en sterke dame tegenover zich, met een uitstekende techniek. Dit bleek een onoverkomelijk probleem, waardoor na de singles een 1-3 stand op het scorebord stond.

Dit betekende werk aan de winkel voor de heren in hun dubbelpartij. Ondanks dat Jennie en George weinig samen op de baan hadden gestaan, werd het een spetterende partij. De beslissing moest in een derde set vallen, welke ze resoluut naar zich toetrokken (2-3). Kirsten en Kim liepen tegen dezelfde problemen op als in de single. Ze konden helaas geen blok vormen tegen de goed op elkaar ingespeelde dames uit 't Harde (2-4).

Loon naar werken
Met nog 2 partijen te gaan kon dus nog maximaal een gelijkspel uit het vuur gesleept worden. Geen gemakkelijke opgave, aangezien Jennie nog steeds niet helemaal voluit kon spelen. Toch ging hij samen met dochter Kirsten vol de strijd aan. Dit leverde een spectaculaire 3-setter op. Ook nu trok BAS aan het laatste eind, waardoor de kans op het gelijkspel aanwezig bleef (3-4). George en Kim moesten in hun mix-partij ook diep gaan. Na een knappe wedstrijd, waarin in beide sets een achterstand werd weggewerkt, kon opnieuw winst worden genoteerd. De fel begeerde winst bleek onhaalbaar, maar het 4-4 gelijkspel was gezien de krachtsverhoudingen een terechte uitslag.

Voor het kampioenschap houdt deze uitslag alle mogelijkheden nog open.

Na het vorige wedstrijdverslag is de eerste supporter vanuit BAS-Voetbal in het Koetshuis gesignaleerd. Een ontwikkeling die wij uiteraard van harte toejuichen. Desgevraagd gaf hij aan erg onder de indruk te zijn van het spel. Hij vroeg zich overigens wel af waar de grensrechters stonden.

Sportredactie BHZ-Net afdeling Badminton, George Luiken

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat