Home

5-3 winst voor badmintonners

Biddinghuizen - 27 november 2006.  Vrijdag kwam Sjeve Sjuttel op bezoek in het Koetshuis. Zij staan voorlaatste terwijl BAS Badminton vijfde staat. Na de gewonnen wedstrijd tegen Hellas was het team weer gebrand op een goed resultaat.

De wedstrijd werd goed begonnen. De beide heren, Rik Verstappen en Bart van der Meer, hadden een aardige wedstrijd. Bij Rik leidde dat ook tot een overwinning. Helaas trok Bart aan het kortste eind. Een aantal punten voor het einde van de tweede set was de koek op voor Bart. De dames hadden twee wisselende wedstrijden. Sabrina Tegelaers had een tegenstandster die nauwelijks bewoog. Met simpel spel kon Sabrina de wedstrijd makkelijk winnen. Kim van Brussel begon aardig aan haar wedstrijd. De eerste set ging gelijk op in het begin. Door een aantal punten op rij kon Kim de eerste set winnen. De tweede set begon een stuk minder goed. Na een flinke achterstand kon Kim een flink aantal punten achter elkaar maken. Hierdoor kon zij toch nog de tweede set, en hiermee de partij, winnen.

Talrijker
De herendubbel begon goed. Tot halverwege de eerste set. Vanaf dat moment werden de persoonlijke fouten talrijker. Mede hierdoor ging de eerste set verloren. De tweede set had een agressiever spelbeeld. Hierdoor waren de spelers meer aan elkaar gewaagd. Helaas voor BAS werd de wedstrijd in een verlenging verloren. De damesdubbel ging een stuk beter. Gedurende de hele wedstrijd kon de zwakkere tegenstandster gezocht worden. Mede door doortastender te zijn dan de tegenstanders werd de wedstrijd gewonnen. Hierdoor was in ieder geval een gelijkspel binnen.

Overwinning veilig stellen
Als laatste stonden er nog twee mixdubbels op het programma. Een van deze twee zou gewonnen moeten worden om een overwinning veilig te stellen. De eerste mix met Sabrina en Bart was gedurende de eerste set niet van een hoogstaand niveau. Gelukkig herpakte het duo zich in de tweede set. Dat had beter spel tot gevolg. Toch werd de tweede set niet gewonnen. De tweede mix met Rik en Kim moest dus het beslissende punt binnen slepen. De eerste set werd verloren. Gelukkig voor BAS hadden Rik en Kim de langere adem tijdens de tweede set. Ook de derde set ging goed. Met een aantal mooie punten werd ook deze set gewonnen. Hierdoor kwam de eindstand op 5-3 voor BAS.

De volgende wedstrijd is komende zondag om 12.00 uur in het Koetshuis tegen ’t Veen uit Veenendaal.

Bart van der Meer, BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat