Home

Badmintonners winnen ruim van Dronten

Biddinghuizen - 3 oktober 2006.  Afgelopen weekend stond de streekderby tussen BAS Badminton en Dronten op het programma. Nadat vorig weekend de eerste wedstrijd nipt werd verloren was het team er dit weekend op gebrand om de punten in eigen huis te houden. Dat zou helemaal goed komen.

Rik Verstappen had een evenwichtige single. Zijn tegenstander had niet al te veel in te brengen. Een overwinning in twee sets was het logische gevolg. Bart van der Meer had een iets minder goede single. De eerste set werd gewonnen, de tweede ging helaas verloren. Na een lange zweetpartij werd de derde set ook gewonnen door Bart.

Dames
Ondertussen was Sabrina Tegelaers al begonnen met de wedstrijd. Ondanks het kritische commentaar achteraf van Sabrina werd er redelijk makkelijk gewonnen in twee sets. Hierna mocht Kim van Brussel haar partij spelen. Deze partij kende een grillig wedstrijdbeeld. De eerste set had Kim weinig in te brengen. Deze set ging verloren. De tweede set kon Kim beter met haar tegenstander mee. Helaas was daarna de koek een beetje op. Met een 2-1 nederlaag in haar single kon Kim zich op gaan maken voor de damesdubbel.

Dubbel
Eerst zou er nog een herendubbel gespeeld moeten worden. Met een aanvallende instelling is het makkelijker spelen, zoveel bleek wel tijdens deze wedstrijd. Tijdens de eerste set ging het nog redelijk gemakkelijk. Deze set werd gewonnen door de heren van BAS. De tweede set was een iets ander verhaal. Hoe het komt, daar zullen we niet snel achter komen. Feit is wel dat het een stuk lastiger was om de punten te maken. Gelukkig werd ook deze set gewonnen.

Overwinning binnen handbereik
Na deze partij konden de dames weer aan de bak. De eerste set werd met een klein verschil gewonnen, na een verlenging. Hierna pasten de tegenstanders de tactiek aan. Dit had direct effect want de tweede set ging verloren voor de dames van BAS. Helaas kwamen ze deze klap niet meer te boven. Ook de derde set ging verloren. Hierdoor kwam de overall stand op 4-2. Met nog twee wedstrijden te gaan was de overwinning binnen handbereik.

Mixen
De twee laatste mixen waren niet de gemakkelijkste partijen van de dag. De eerste mix was een hele spannende. De eerste set ging met 21-18 naar BAS. De tweede set moest er een verlenging aan te pas komen om hem te eindigen. Met een stand van 21-23 konden de spelers zich opmaken voor de derde set. Met de nodige moeite en mazzel hier en daar kwamen de spelers dichterbij het einde van de set. Gelukkig was er deze keer geen verlenging voor nodig. Bij 21-19 was de wedstrijd voorbij. De wedstrijd was gewonnen. Dit betekende niet dat de laatste mix daarom schriftelijk werd afgedaan. In tegendeel, ook hier viel een driesetter te bespeuren. De eerste set ging niet helemaal lekker, getuige het 17-21 verlies. Hierna werd er echter korte metten gemaakt met de tegenstander. De tweede set was 21-16. Hierna kwamen Rik en Kim lekker op gang om vervolgens de derde set met 21-9 af te sluiten.Hierdoor kwam de eindstand op 6-2. Een mooie opsteker voor het team, waar hopelijk op word voortgebouwd.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat