Home

Bas Badminton blijft winnen

Biddinghuizen - 23 januari 2006.  Na een lange pauze kon het eerste team van BAS Badminton dit weekend weer de baan op.

Doordat het kampioenschap al binnen was kon er in de laatste wedstrijden niets meer verloren worden dan de eer. De wedstrijd was tegen Eemnes.

Rik Verstappen mocht als eerste aantreden. Hij had het niet gemakkelijk in zijn single, getuige de drie sets die hij mocht spelen. Rik had het betere van het spel en zodoende won hij de wedstrijd. Bart van der Meer kon hierna spelen. Al snel bleek dat Bart niet zijn beste partij van dit seizoen speelde. De eerste set kon hij nog redelijk meekomen. Na vijf punten in de tweede set was het echter afgelopen. Bart verloor zijn single in twee sets.

Als eerste dame trad Sabrina Tegelaers aan. Zij is nog ongeslagen dit seizoen. Ook dit weekend zou ze, ondanks een blessure aan haar arm, weer winnen. Na twee sets kon ze haar 11e overwinning dit seizoen noteren.

De laatste single van de dag werd gespeeld door Kim van Brussel. Ook Kim had last van lichte pijntjes. Helaas wist zij niet haar single te winnen. Met twee keer 11-8 ging de wedstrijd naar de tegenstandster.

Na de singles konden Rik en Bart weer de baan op voor de herendubbel. Ook deze wedstrijd werd een driesetter voor de beide heren. Mede door slecht spel in de tweede set was er een extra set nodig. Gelukkig voor BAS werd die relatief gemakkelijk gewonnen. De vrouwendubbel ging vooral de eerste set van een leien dakje. Met aanvallend spel werden de punten rap binnen gehaald. De tweede set haperde de machine een beetje. Toch ging ook deze set met 15-12 naar BAS.

De tussenstand vlak voor de mixen was 4-2. Om de wedstrijd te winnen zou er in ieder geval nog een mixpartij gewonnen worden. De eerste mix werd gespeeld door Sabrina Tegelaers en Bart van der Meer. Met goed spel werd de eerste set gewonnen. De tweede set kwamen Sabrina en Bart achter. Hierdoor was er nog een flinke dosis werklust en een klein beetje mazzel nodig om te winnen. Gelukkig was de werklust aanwezig en werd de partij gewonnen.

Op hetzelfde moment waren Kim van Brussel en Rik Verstappen bezig met hun mixpartij. De eerste set ging het aardig gelijk op. Helaas voor Kim en Rik maakten de tegenstanders een paar punten meer dan zijzelf. Ook de tweede set ging aardig gelijk op. Het enige verschil was dat Kim en Rik nu aan de goede kant van de score stonden.

Er stond nu nog een derde set op het programma. Na een aantal heel mooie punten werd de derde set met een daverende smash besloten. Helaas voor Kim en Rik ging de laatste set naar de tegenstanders.

Na alle partijen werd de eindstand 5-3. Komende vrijdag moet er nog een keer aangetreden worden in de competitie. Er gaat dan gespeeld worden uit en tegen Hoevelaken.

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat