Home

BAS Badminton kampioen

BAS Badminton kampioen Biddinghuizen - 19 december 2005.  BAS Badminton 1 is dit weekend kampioen geworden. Het team ging op bezoek bij BAN Hoogland.

Een tegenstander waar niet iedereen even zelfverzekerd heen ging om te spelen. Thuis waren het namelijk zware wedstrijden geweest waar niet iedereen het even makkelijk heeft gehad.

Het team en Paul Ruiter als invaller waren daarom al ver voor de speeltijd van 10 uur aanwezig om zich geestelijk voor te bereiden op de wedstrijden.

Zoals gewoonlijk werden de wedstrijden in een vaste volgorde gespeeld. Het begon net als normaal met de wedstrijden van de twee heren. Deze konden gelukkig tegelijk gespeeld spelen omdat er op dat moment nog twee banen beschikbaar waren.

De eerste singlewedstrijd werd door Rik Verstappen gespeeld. Hij had net als thuis heel veel moeite met zijn tegenstander en maakte er dus een spannende wedstrijd van. De eerste set moest hij helaas gewonnen geven. Bij de tweede set ging hij door tot de extreme stand van 14 – 14. Rik besloot niet te verlengen en hoopte de tegenstander daarmee te verbazen. Het leek te werken, want Rik won de opslag terug en hoefde dus maar één punt te maken om de tweede set te winnen. Dit lukte echter niet en dus is deze wedstrijd verloren gegaan.Paul Ruiter speelde als invaller voor Bart en deed dat ook prima. Hij speelde zijn singlewedstrijd tegelijk met Rik, maar zijn score stond er beter voor. De eerste set werd makkelijk door hem gewonnen, met de tweede set had hij wat meer moeite. Hij begon met een redelijke achterstand, die hij gelukkig omzette naar winst. De setstand was dus 2 – 0 voor Paul.

Daarna was het tijd voor de wedstrijden van de dames, met als aftrap die van Sabrina Tegelaers. Omdat er al een wedstrijd verloren was werd hier extra inzet getoond.

De wedstrijd werd positief beëindigd met een wedstrijd die werd beslist in twee sets.

De singlewedstrijden werden afgesloten door Kim van Brussel. Ze was voor de wedstrijd niet helemaal zeker van een overwinning, de zenuwen waren duidelijk af te lezen. Op de baan bleek dit echter helemaal niet nodig te zijn. De eerste set werd gewonen met 11 – 0. De tweede set leverde wat meer problemen op, maar werd ook redelijk makkelijk gewonnen.

De eerste dubbelwedstrijd werd door Paul en Rik gespeeld. Een combinatie die de laatste tijd niet zo vaak is voorgekomen, het was dus even de vraag hoe dit af zou lopen. Het was echter iets waar BAS zich geen zorgen over had hoeven maken, het bleek een goed duo te zijn. De wedstrijd werd netjes met een overwinning afgesloten.

Wanneer de dames hun wedstrijd zouden winnen zou het een algehele overwinning zijn voor deze dag en ze wisten hier dus een spannende wedstrijd van te maken. Het werd een driesetter waarin ze steeds beter gingen spelen. De eerste set werd namelijk verloren maar na wat tactisch overleg onderling ging het steeds beter. De tweede en derde set werden namelijk gewonnen. De winst voor deze dag was dus binnen.

Ook al was de dag een succes, er moesten nog twee wedstrijden gespeeld. De twee mixwedstrijden mogen namelijk niet overgeslagen worden. De spanning is van het verhaal af, dus om hem kort af te ronden. De eerste mix van Paul en Sabrina werd verloren. Dit is niet te wijten aan hun slechte spel, de tegenstanders waren gewoon perfect op elkaar ingespeeld. Er was weinig in te brengen. De mix van Rik en Kim liep beter af. Deze werd gewonnen en dit bracht de eindstand op 6 – 2 voor Bas.

Door deze overwinning mag het eerste team van BAS Badminton zich kampioen noemen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat