Home

Badminton bijna kampioen

Biddinghuizen - 12 december 2005.  Omdat vorige week alle wedstrijden in een gelijkspel waren geëindigd, had het puntenverlies tegen Leusden geen gevolgen voor de ranglijst. Deze week werd thuis tegen Amersfoort gespeeld.

De vorige wedstrijd werd, licht geflatteerd, met 7-1 gewonnen. Amersfoort staat derde op de ranglijst, BAS Badminton staat bovenaan.

Waar Rik Verstappen vorige week een moeilijke wedstrijd had, ging het deze week een stuk beter. De tegenstander maakte veel fouten, die door Rik werden afgestraft. De tweede set ging heel goed, de tegenstander had niets in te brengen. Setstanden waren 15-6 en 15-1.

Bart van der Meer kon vervolgens de baan op. De eerste twee sets werden verdeeld tussen de twee badmintonners, hierdoor moest er een derde set gespeeld worden. Door veel fouten te maken ging de derde set met 15-2 naar de tegenstander.

Sabrina Tegelaers speelde ook vandaag goed. De eerste en tweede set gingen beide even goed. Ook de stand was hetzelfde. Beide sets eindigden in 11-5.

Als laatste kon Kim van Brussel haar single spelen. Kim had vorige week haar single verloren, ze was dan ook gebrand op een overwinning. Helaas, ondanks haar inzet, werden de twee sets gewonnen door de tegenstandster. Na de singles was de stand 2-2.

Bij de verliespartijen vorige week zat ook de herendubbel. Hopelijk ging het deze week beter met de heren van BAS Badminton. De eerste set begon goed. Er werd met 15-12 gewonnen. Hierna was er een duidelijke neergaande lijn te zien in het spel. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en hierdoor ging de tweede set verloren in 13-15. De derde set zou uitkomst bieden om alsnog de partij te kunnen winnen. Helaas bleef het slechte spel aanwezig. De set werd verloren met 15-6.

Om de wedstrijd te kunnen winnen zouden nu de damesdubbel en beide mixen gewonnen moeten worden.

Waar vorige week de herendubbel werd verloren, wonnen de dames hun dubbel. De damesdubbel is dit hele seizoen al een zekerheid. Geen partij ging nog verloren. En ook dit weekend zou daar geen verandering in komen. De tegenstandsters werden goed onder druk gezet. Beide sets toonden een zelfde verloop, in het spel en in de score. De uitslagen waren 15-9 en 15-9. Als de mixen gewonnen zouden worden, zou de wedstrijd binnen zijn.

Dit seizoen gaat de mix van Sabrina en Bart goed. Er werd een partij verloren, tegen de nummer twee Hoogland. Het werd een goede eerste set van beide spelers. Met goed aanvallend spel werden de punten binnen gesleept. De tweede set ging iets minder goed. Er was zelfs een verlening nodig om de set te kunnen winnen. Gelukkig werd het hoofd koel gehouden. De tweede set werd ook gewonnen. Setstanden 15-4 en 17-15.

Als Kim en Rik hun partij zouden winnen zou de overwinning voor BAS een feit zijn. De wedstrijd verliep als geheel gezien goed. De eerste set werd goed gespeeld en gewonnen met 15-9. De tweede set verliep nog een stuk beter. Door veel fouten van de tegenstanders en aanvallend spel werd er geen punt weggegeven. Setstand was 15-0.

Na het gelijkspel van vorige week, deze week weer winst voor BAS Badminton. Door deze 5-3 overwinning komt het kampioenschap heel dichtbij. Als volgende week uit tegen Hoogland gewonnen wordt is het kampioenschap een feit.

BAS Badminton team 1

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat