Home

BAS Badminton wint

BAS Badminton wint Biddinghuizen - 26 september 2005.  Na een kleine rusperiode van een maand of 6 kon BAS Badminton afgelopen weekend weer met de competitie beginnen.

Dit seizoen kan BAS Badminton haar kunsten laten zien in de 3e klasse, nadat ze vorig jaar kampioen geworden zijn in de 4e klasse.

De dames waren vorig seizoen uitstekend in vorm, zij wonnen al hun partijen. De heren hadden het iets moeilijker, maar ook zij hadden een goed seizoen. Het was dus de vraag hoe de tegenstand zou zijn in de 3e klasse.

Als eerste werd er begonnen met de twee herensingles. Doordat de tegenstander van Rik op de juiste momenten wist te scoren moest Rik de twee sets aan hem laten. Hierdoor werd de stand 0-1. Ondertussen was ook Bart bezig met zijn single. In het begin moest er waarschijnlijk nog warm gedraaid worden, want de eerste set ging redelijk makkelijk naar de tegenstander. Na een aantal tips van de kant gingen de tweede en derde set een stuk beter. Na drie sets had Bart de overwinning binnen, de stand was nu 1-1.

Vervolgens mochten de dames de baan op. Het is een understatement om te zeggen dat het makkelijk ging. Binnen het kwartier waren de wedstrijden voorbij. In deze twee wedstrijden werden er maar 3 punten weggegeven, tegen 44 gescoorde punten. De stand werd snel 3-1 in het voordeel van BAS.

De herendubbel was spannend. De eerste set begonnen de mannen uit Leusden goed, maar Rik en Bart vochten zich terug. De mannen waren aan elkaar gewaagd want de set eindigde in 16-17 in de verlenging. Helaas voor BAS ging deze set naar de tegenstander. De tweede set was iets minder spannend dan de eerste. Mede door persoonlijke fouten en onrustig zijn in het veld ging ook deze set niet naar BAS.

De damesdubbel verliep beter. Het spel was goed, al was het af en toe niet aanvallend genoeg. Na twee sets waren er meer punten gescoord dan geïncasseerd en dus werd de damesdubbel gewonnen.

Na de dubbels kwam de stand op 4-2 te staan. Om de winst te pakken zou het winnen van één van de mixen genoeg zijn.

De mix van Rik en Kim ging niet van een leien dakje. De eerste set ging met 9-15 naar de tegenstanders. Om de mix te kunnen winnen zouden de tweede en derde set gewonnen moeten worden. De tweede set ging beter dan de eerste. Er werd meer tegenstand geboden waardoor het een boeiende set werd. Toch ging ook deze set verloren, met een verschil van twee punten. De eindstand was 13-15.

Terwijl deze partij werd gespeeld, was ook de andere mix al bezig. Bart en Sabrina hadden minder moeite met hun tegenstanders dan Rik en Kim. Ondanks dat een enkele shuttle in het net of buiten het veld gespeeld werd kregen de man en vrouw uit Leusden maar 2 punten. 15-2 was de stand in deze set.

De tweede set kwamen er iets meer shuttles van de overkant van het net terug, maar ook nu was er geen man overboord. In de tijd dat Bart en Sabrina 15 punten maakten, kregen ze er 8 tegen. Door de winst en het verlies in de mixen kwam de eindstand van de wedstrijd op 5-3.

BAS Badminton team 1


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat