Home

Onverwachte overwinning Bas-badminton 1 tegen BC

Biddinghuizen - 1 december 2003.  Afgelopen zondag heeft het eerste team van Bas-badminton, BC Amersfoort met 5-3 verslagen.

Deze winst was onverwacht omdat de tegenstander geen invallers had en dus met de sterkste opstelling de strijd aanging. De punten die Amersfoort tot nu gemorst had, waren altijd te wijten geweest aan het feit dat ze niet compleet waren en gebruik moesten maken van invallers.

Ook Bas-badminton was in zijn vaste opstelling naar Amersfoort gereisd.

Paul en Jennie mochten de spits afbijten met hun singles. Bij Paul is zijn fobie voor lange mannen (tegenstander van ± 2 meter) alleen maar groter geworden, want hij kreeg geen vat op het spelletje en verloor in twee sets. Ook Jennie had het niet makkelijk. (ook een heer van ± 2 meter) Na een aanvankelijke winst in de eerste set, bleek in de tweede set dat hij waarschijnlijk te veel had gegeven waardoor zijn tegenstander redelijk makkelijk de winst naar zich toe trok. Na de reguliere rusttijd waren beide tegenstanders goed hersteld en zij maakten er in deze derde set een uitermate spannende pot van, waarbij de winst met minimaal verschil naar de heer van Amersfoort ging.

Het was nu de taak van de dames om het verlies van de heren te compenseren.

Sabrina Tegelaers mocht als eerste beginnen en zij liet haar tegenstander zien hoe het spelletje gespeeld dient te worden. Zij pakte overtuigend in twee sets de winst.

Ook Kirsten Brandsma speelde zeer scherp en pakte eveneens in twee sets de overwinning.

Met een stand van 2 tegen 2 begonnen de heren aan hun dubbelspel. Er werd niet slecht gespeeld maar de heren van Amersfoort waren letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De stand kwam zo op 3-2 voor Amersfoort.

Wederom was het de taak van Sabrina en Kirsten om deze achterstand weg te poetsen. Beide dames speelden sterk en wonnen hun partij in twee sets.

Met een stand van 3-3 begon men aan de mixdubbels.

Op voorhand zou Bas blij geweest zijn met een stand van 4-4, dus was de opdracht om minimaal één van deze twee partijen te winnen.
Sabrina en Paul beten de spits af en wonnen onverwacht, met sterk spel, hun partij.

Nu was het de beurt aan Kirsten en Jennie. Nadat de eerste set relatief makkelijk werd gewonnen, begon men al aan de eindoverwinning te denken. Hierdoor verloren zij de concentratie en daarmee de tweede set. Het zou dus op de alles beslissende derde set aankomen. Super gemotiveerd speelden vader en dochter Brandsma hun partij. Maar ook de tegenstander wilde graag het gelijk spel in de wacht slepen en gaven niets kado. Uiteindelijk waren het toch Kirsten en Jennie, die in deze zinderende derde set de winst en daarmee ook de hele partij naar hun toetrokken.

Door deze overwinning heeft Bas de afstand op zijn achtervolgers vergroot. Zowel Amersfoort als Zeewolde staan op drie punten achterstand, terwijl meer dan de helft van de competitie er op zit.

Zondag a.s. speelt Bas thuis in het Koetshuis om 12.00 uur, tegen het eerste team van Hoogland.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat