Home

Badmintonners houden leiding

Badmintonners houden leiding Biddinghuizen - 24 november 2003.  Zondagmorgen vroeg, toen nog vele dorpsgenoten in hun warme bedjes lagen, togen de badmintonners van Bas 1 naar Zeewolde.

Op het programma stond de voor hen zeer belangrijke wedstrijd tegen Zeewally. Deze ploeg draait ook uitstekend mee in de competitie en stond voor aanvang met slechts twee punten achterstand, op de derde plaats.

Reden genoeg voor de Bassers om scherp aan de wedstrijden te beginnen.

Start met verlies
Paul Ruiter mocht in de singles de spits afbijten, maar moest helaas in twee sets het onderspit delven. Jennie Brandsma had gelukkig iets meer vat op het spelletje van zijn tegenstanders en bracht met zijn overwinning de stand op 1-1.

Dames
Nu was het de beurt aan de dames. Sabrina Tegelaers had een sterke dame tegen over zich. Normaal gesproken niet een probleem voor haar, maar het lukte haar dit keer niet om de winst binnen te halen.
Ook Kirsten Brandsma begon stroef en verloor de eerste set. Doordat zij een paar tactische tips van haar teamgenoten kreeg, kon zij haar tegenstander meer onder druk zetten, waardoor zij alsnog de partij in drie sets won. Stand 2-2.

Paul en Jennie wisten wat hun te doen stond in de dubbel en zij pakten na een te slap begin alsnog de overwinning in drie sets. Ook de dames speelden een goede damesdubbel, wat resulteerde in winst.

Met een 4-2 voorsprong werd aan de mixpartijen begonnen. Om de winst binnen te kunnen halen moest er minimaal nog één partij gewonnen worden.

Toch 5-3
Paul en Sabrina hadden dit goed in hun oren geknoopt en pakten in een sterke partij hun eerst winstpunten in de mix. Jennie en Kirsten hadden de einduitslag graag op 6-2 gebracht, maar zij gingen in een zinderende drie setter ten onder, waardoor de einduitslag 5-3 voor Bas was geworden.

Tegen nummer 2
Door deze zege staat het eerste team van Bas nog steeds ongeslagen aan kop. Volgende week moet er uit in Amersfoort gespeeld worden. Dit is een zeer sterk team welke op de tweede plaats staat. Het zal moeilijk worden om in en tegen Amersfoort de volle winst te pakken, "maar met een gelijk spel zijn we ook al tevreden", aldus de spelers en speelsters van Bas.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat