Home

Koetshuisproblemen verbroederen sportclubs

Koetshuisproblemen verbroederen sportclubs Biddinghuizen - 4 november 2002.  De problemen rondom het Koetshuis hebben voor verbroedering onder de sportverenigingen gezorgd. Gezamenlijk wordt gezocht naar oplossingen en BAS-Omni wordt nieuw leven ingeblazen.

Voor de sportverenigingen was het een onverwachte beslissing: niet alleen het bargedeelte van Het Koetshuis moest dicht, maar ook de sportzaal zelf. Direct werd er, net als uit eerdere berichten over HEDI-Darts en De Schoof al bleek, actie ondernomen om duidelijkheid te krijgen en de sluitingsperiode zo kort mogelijk te houden. Vandaag (4 november) zal er dan ook en gesprek plaatsvinden met de gemeentesecretaris en een aantal leden van BAS-Omni.

BAS-Omni coördinerende partij
BAS-Omni, de overkoepelende organisatie van de sporten, was al enkele jaren in de passieve status. Toen BAS Judo zich terug wilde trekken uit BAS-Omni, bleek dit niet zomaar te kunnen. Het bestuur van de overkoepelende partij kwam om die reden in september voor het eerst weer bijeen en, zeker met de ontwikkelingen in Het Koetshuis, gaf onder andere de voorzitter van BAS Basketbal aan BAS-Omni in stand te willen houden.
Ondertussen heeft Omni weer een voorzitter, secretaris en een kandidaat-penningmeester.

Samenwerking niet alleen via Omni
De samenwerking van de verschillende sportverenigingen komt niet alleen tot uiting via BAS-Omni. Zowel informeel als formeel is er contact geweest en getuige de publicaties op de websites van BAS Basketbal en BAS Badminton zijn ook de doelstellingen omtrent Het Koetshuis hetzelfde. Vooral het nakomen van competitieverplichtingen is hierbij natuurlijk belangrijk. Of dit in Het Koetshuis is of in een alternatieve ruimte, is daarbij van ondergeschikt belang.

Laatste nieuws
De beide verenigingen geven aan voor het laatste nieuws over Het Koetshuis met betrekking tot BAS Basketbal respectievelijk Badminton hun website te raadplegen. BAS Basketbal zal vandaag of morgen een verslag publiceren van het gesprek bij de gemeente.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat