Home

BAS Badminton 1 stunt in Amersfoort

Biddinghuizen - 10 december 2012.  Voor het eerste team van BAS Badminton stond zondag een lastige uitwedstrijd tegen BC Amersfoort op het programma. Voorafgaand aan het duel stond BC Amersfoort in de ranglijst 2 posities boven de Biddinghuizenaren.

De wedstrijd werd gestart met de herendubbel van Rik Verstappen en George Luiken. Net als de afgelopen weken stond er geen maat op het aanvallende duo. Op de belangrijkste punten werd telkens het beste spel getoond en werd een overwinning in 3 sets geboekt. De damesdubbel van Rinske Deriga en Mariska Westerhof liep ook uitstekend. Het duo speelde sterk samen en werd zelfs zonder setverlies gewonnen.

Om tactische reden had BAS de singles bij de heren omgedraaid, zodat Rik Verstappen als tweede heer speelde. Hij boekte in zijn partij een eenvoudige zege. George Luiken speelde tegen de meest getalenteerde speler uit de competitie (9 duels, 9 overwinningen) en kwam met een 3-setter dicht bij een enorme stunt. Uiteindelijk moest hij de overwinning aan de speler uit Amersfoort laten. Rinske Deriga boekte opnieuw een zakelijke overwinning in haar singlepartij. Ondanks dat ze niet haar sterkste spel speelde kwam de overwinning niet in gevaar. Mariska Westerhof kon het goede spel uit de damesdubbel net niet doortrekken en verloor in 2 sets.

Mix
De eerste mix (Deriga/Verstappen) werd in 2 spannende sets knap met 21-19 gewonnen. Hierdoor werd met een 5-2 voorsprong aan de laatste mix (Westerhof/Luiken) begonnen. Dit zou uiteindelijk de beste wedstrijd van het seizoen worden. Nadat de eerste set (na een 18-10 voorsprong) nog werd verloren, werd de tweede set met 21-5 resoluut gewonnen. De derde set werd een spektakelstuk waarin Mariska Westerhof ongenaakbaar was in haar service en aan het net, en veel punten binnensleepte. George Luiken steeg boven zichzelf uit en speelde een aantal waanzinnige rally's met technische hoogstandjes waarin de tegenstander het nakijken had. Uiteindelijk wisten de Biddinghuizenaren met 21-18 te winnen.

Uiteindelijk stond een 6-2 overwinning op het bord, en doet BAS Badminton prima zaken op de ranglijst. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen laagvlieger BC Nijkerk.

BAS Badminton

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat