Home

BAS Badminton 1 speelt gelijk

BAS Badminton 1 speelt gelijk Biddinghuizen - 19 november 2012.  Het eerste team van BAS Badminton speelde zondag in eigen huis tegen Iduna uit Utrecht. Het team uit Biddinghuizen werd geplaagd door een aantal blessures, waardoor het flink aan de bak moest om een goed resultaat te halen tegen de nummer 3 uit de poule.

De herendubbel van Rik Verstappen en George Luiken was als vanouds. Ondanks een onrustig begin, waarin een aantal slordige fouten werd gemaakt, konden de Utrechtenaren het aanvalsgeweld niet aan. De Biddinghuizenaren wisten in 2 gelijkopgaande games te winnen. Net als in eerdere seizoenen wisten ze op de belangrijke punten in de wedstrijd het beste spel te tonen.

De dames (Rinske Deriga en Mariska Westerhof) konden dit helaas geen vervolg geven, in 2 sets werd verloren van de twee sterke dames van Iduna.

De eerste herenenkel was een echte vecht-wedstrijd. Rik Verstappen was net niet bij machte om zijn goede spel uit de goede dubbelpartij door te trekken en hij verloor in 2 sets. Mariska Westerhof speelde een spannende wedstrijd die nipt in 3 sets werd verloren. Met een 1-3 achterstand stond er een behoorlijke druk op de tweede singlepartijen.

George Luiken speelde een partij met een grillig scoreverloop. Na een nipt verloren eerste set wist hij de partij in het vervolg knap naar zich toe te trekken en alsnog de punten binnen te halen. Rinske Deriga, die dit seizoen al haar singles heeft weten te winnen, kon ondanks rugklachten ook nu eenvoudig winnen.

Net als de eerdere wedstrijden dit seizoen zouden de mixen beslissen wie als winnaar van de baan zou stappen. In de eerste mix speelden Rik Verstappen en Rinske Deriga een sterke wedstrijd. Rinske Deriga kon vrijwel geen loopacties meer kon maken als gevolg van haar rugklachten, maar kon gelukkig terugvallen op een sterk spelende Rik Verstappen, die hiermee een mooie revanche nam voor zijn verloren singlepartij.

De tweede mix met George Luiken en Mariska Westerhof kon dit resultaat niet evenaren. Ook hier speelde een blessure (voetblessure van Mariska Westerhof) een belangrijke rol. Voor de sterke Utrechtse formatie kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Uiteindelijk werd een 4-4 gelijkspel behaald, wat een goede weergave was van de krachtsverhoudingen. Volgende week zondag speelt het team uit tegen koploper BAN Hoogland.

Uitslagen
BAS Badminton 1 - Iduna BC 4 : 4-4

Programma zondag 25 november
BAN Hoogland 1 - BAS Badminton 1
Zeewolde 1 - BAS Badminton 2

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat