Home

BAS Badminton 3 Regiokampioen

BAS Badminton 3 Regiokampioen Biddinghuizen - 26 februari 2012.  Op zaterdag 25 februari vonden in Arnhem de Regiokampioenschappen badminton plaats. Op dit toernooi spelen alle kampioensteams uit de Regio Centrum een onderling toernooi.
Het derde team uit Biddinghuizen verdiende al in december een startbewijs voor dit toernooi via het behaalde kampioenschap in de vierde klasse.


In de ochtend werd het team ingedeeld in een poule van 4 teams. Hierin werd het team eerste, onder andere door een overwinning op BC Dronten. Deze eerste plaats leverde een belangrijk voordeel op in de halve finale, die daardoor tegen de nummer 2 uit de andere poule werd gespeeld. Deze halve finale, die na het middaguur stond gepland, werd vrij eenvoudig gewonnen.

Al snel werd duidelijk dat de finale een veel zwaardere partij zou worden. Hierin trad het team aan tegen Badminton '80 uit Wezep, dat tijdens het toernooi al veel indruk had gemaakt met sterk spel.

Er werd gestart met de damesdubbel van Angela Brugman en Sandra Wubs. Zij bleken niet opgewassen tegen de sterke formatie uit Wezep. Tegelijkertijd vochten de heren (Michael Brugman en Emiel van Bussel) zich naar een knappe overwinning in de herendubbel.

In de single speelde Angela Brugman een prima eerste set, die ze helaas nipt verloor. In de tweede set werd duidelijk dat het toernooi veel krachten had gevraagd, en ze wist geen vuist meer te maken. Duidelijk was dat Michael Brugman in 2 sets zou moeten winnen aangezien er in de gehele finale géén enkele set meer verloren mocht worden. Michael was veel sterker dan zijn tegenstander, maar had daardoor moeite om gefocusd en efficiënt te blijven spelen. Aan het eind van de tweede set dreigde het nog even spannend te worden maar wist hij uiteindelijk vrij nonchalant over de tegenstander heen te lopen. De tussenstand was hiermee 4-4.Dé partij van de dag zou de beslissende mix van Sandra Wubs en Emiel van Bussel worden. Gezien de setstanden (in het nadeel van BAS) was duidelijk dat beide sets gewonnen moesten worden.

Dit leek op voorhand een lastige opgave aangezien ze tegen een zeer ervaren mixduo moesten aantreden.

Vanaf de zijlijn, waar het publiek intensief met het duo meeleefde, was te zien dat beide spelers het uiterste uit zichzelf wisten te halen. Sandra Wubs speelde geconcentreerd en scherp, en Emiel van Bussel steeg met grandioos loopwerk boven zichzelf uit. Zowel de eerste als de tweede set kwam het Biddinghuizer duo op achterstand, maar in beide sets wist men op vechtlust uiteindelijk een knappe 21-18 overwinning te behalen.

De einduitslag werd hiermee 6-4 voor BAS Badminton, waarmee het Regiokampioenschap definitief veilig werd gesteld.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat