Home

BAS Badminton promoveert naar vierde divisie

BAS Badminton promoveert naar vierde divisie Biddinghuizen - 9 februari 2011.  Afgelopen zondag wachtte de spannende ontknoping in de Hoofdklasse voor het eerste team van BAS Badminton.

Het team, bestaand uit Rik Verstappen, Alwin Goudzwaard, George Luiken, Mariska Verstappen en Sabrina Tegelaers, kon zich voor eigen publiek in een duel met de nummer 5 (Wormense SV) definitief naar de vierde klasse slaan.

Voor het team zou dit een bijzondere prestatie zijn, aangezien het dit jaar voor de eerste keer in de hoofdklasse vertegenwoordigd was. Dit was duidelijk zichtbaar aan het feit dat het publiek in grote aantallen naar het Koetshuis was gekomen.

Op zaterdag behaalde mede-titelkandidaat BC Barneveld een 6-2 overwinning, waardoor duidelijk was dat voor de Biddinghuizenaren zelfs een kleine nederlaag voldoende zou zijn voor promotie.

De start was formidabel. Verstappen en Luiken lieten de tegenstanders in de herendubbel partij kansloos. Met aanvallend en technisch verzorgd spel behaalden zij dit seizoen 100% winst in dit onderdeel. De damesdubbel (Verstappen/Tegelaers) kwam dit seizoen niet goed uit de verf. Ondanks een goede stijgende lijn, die ook zondag weer zichtbaar was, wist Wormense SV de 1-1 te scoren.

De vier enkelpartijen werden knap gewonnen, allen in 2 sets. De single van Goudzwaard was de spannendste en werd na een enerverende strijd pas in de laatste punten beslist. De dames speelden geconcentreerd en scherp, en scoorden solide overwinningen.Met deze 5-1 voorsprong zat BAS Badminton al voor aanvang van de mixpartijen op rozen, en was de promotie naar de Vierde Divisie een feit. Dit was in het spel ook merkbaar. Ondanks twee aantrekkelijke partijen kon het team uit Biddinghuizen het verschil niet meer maken.

Afgesloten werd derhalve met een 5-3 overwinning, waarna de huldiging van het team en trainer Bert van Zweden plaats kon vinden.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat