Home

BAS Badminton 1 verliest tegen Appoldro 2

Biddinghuizen - 11 oktober 2010.  Het gaat het eerste team van BAS dit seizoen erg voor de wind. Ze promoveren vanuit de 1ste klasse met een wildcard naar de hoofdklasse en hebben al drie wedstrijden op rij met grote overwinningen gewonnen.

Deze zondag mocht BAS 1 tegen de nummer 2, Appoldro 2, aantreden. Dit zou een echte krachtmeting worden.

Rik Verstappen en Alwin Goudzwaard gaan tot op heden erg goed met hun dubbelspel. Het spel wat de afgelopen weken getoond werd, werd ook op deze dag weer vertoond, in 2 sets wisten ze de winst hun kant op te trekken.

De damesdubbel, Sabrina Tegelaers en Mariska Verstappen, is iets minder zeker maar ze zijn dit seizoen sterk van start gegaan, inmiddels 2 keer gewonnen en 1 verloren. Helaas ontbrak de scherpte waardoor in twee sets werd verloren.

Rik mocht daarna starten met zijn herensingle. De eerste set werd net aan verloren, Rik speelde goed maar de tegenstander wist alles te belopen. In de tweede set had Rik de boventoon en trok deze set naar zich toe. Rik ging niet goed uit de startblokken in de derde set waardoor de tegenstander een gaatje geslagen had. Dit gaatje heeft Rik niet meer kunnen dichten ondanks zijn grote inzet.

Vervolgens kwam Sabrina op de baan. De afgelopen weken was het iedere keer zwaar knokken voor de punten echter vandaag liep alles een stuk makkelijker. In twee sets wist ze deze partij te winnen.

George Luiken was de volgende die aan zijn single mocht beginnen. De eerste set verliep goed maar de tegenstander wist net even meer punten te maken. De tweede set begon George moeizaam, door eigen fouten kwam de tegenstander met 11-2 voor te staan. Dit is in theorie bij onmogelijk te overbruggen, hoewel George er helemaal voor ging kon hij het in de praktijk ook niet waar maken.

Mariska Verstappen ging de baan op. Van het begin tot het eind heeft ze voor gestaan, ze heeft haar kansen goed benut en haalde daarmee het derde punt binnen.

De stand was inmiddels 3-3. BAS 1 was gebrand om te winnen. De mixen werden tegelijk gespeelt. De mix van Alwin en Sabrina begon zeer sterk, de eerste set was voor hun. In de pauze tussen deze eerste en tweede set was de mix van George en Mariska nog bezig. George en Mariska stonden achter maar waren zeer zeker niet de mindere, tot op het moment dat George door zijn enkel ging. Mariska en George moesten noodgedwongen hun mix opgeven.

Alwin en Sabrina hadden de situatie meegekregen en wisten dat er gewonnen moest worden om gelijk te spelen. De druk die dit met zich meenam resulteerde in het verlies van de tweede set. In de derde set kon het spel van de eerste set ook niet meer gevonden worden waardoor de tegenstander met de winst naar huis ging.

Programma BAS Badminton
Wormense SV 1 - BAS 1 zondag 17 oktober 2010 9:30
BAN Hoogland 6 - BAS 2 zaterdag 16 oktober 2010 9:30
De Treffers 1 - BAS 3 zaterdag 16 oktober 2010 12:30


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat