Home

BAS Badminton wint opnieuw in hoofdklasse

Biddinghuizen - 28 september 2010.  Nadat het eerste team van BAS Badminton vorige week in de eerste thuiswedstrijd verrassend ruim won van Heerder BC, kon het team zondag vrijuit spelen tegen BC Flevoland uit Lelystad.

Naar de wedstrijd werd speciaal uitgekeken, omdat het team uit Lelystad een aantal spelers kent dat vorig seizoen nog in de 3e en 4e divisie uitkwam.

Begonnen werd met een vanouds sterke en dominante herendubbel, waarin Rik Verstappen en Alwin Goudzwaard de wedstrijd in 3 sets naar zich toetrokken. De damesdubbel, met Mariska Verstappen en Sabrina Tegelaers, werd in evenveel sets nipt verloren.

De gemengd dubbels waren net als vorige week succesvol. Alwin Goudzwaard en Sabrina Tegelaers wisten hun partij na een goede 1e en mindere 2e set weer in het voordeel van BAS Badminton te laten kantelen, en trokken de derde set resoluut naar zich toe.

De gemengd dubbel van George Luiken en Mariska Verstappen was sterk. In de trainingen werd de afgelopen weken nog gezocht naar de ideale speelwijze voor deze twee spelers, die voorafgaand aan dit seizoen nog niet/nauwelijks samen gespeeld hadden. Deze inspanningen wierpen echter vruchten af, aangezien de tegenstander van begin af aan onder druk werd gezet. Waar vorige week de winst werd behaald in een spannende derde set, werd nu een klinkende overwinning in 2 sets behaald.

De heren single van Rik Verstappen was er één met twee gezichten. De eerste set werd met sterk spel gewonnen, maar in de tweede set wist Herman Lether van BC Flevoland met veel druk en tempowisselingen het initiatief te herpakken. De derde set ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk gaf de fitheid van Rik Verstappen de doorslag en wist hij de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken.

De dames single van Sabrina Tegelaers kende een vergelijkbaar verloop: een zeer goede eerste set werd gevolgd door een mindere tweede set. Ook zij wist door een aantal concrete aanwijzingen van trainer Bert van Zweden de laatste, zeer intensieve, set te winnen.

Mariska Verstappen kende een relatief zware single met veel lange rally’s. De eerste set wist zij in de slotfase met overtuigend spel te winnen. De tweede set ging lang gelijk op, maar een aantal onnodige fouten van haar tegenstander zorgden uiteindelijk voor een mooie overwinning.

De heren single van George Luiken was zeer overtuigend. Vorige week werd nog in een spannende 3-setter verloren, maar dit weekend dicteerde hij de wedstrijd van begin af aan. Met veel variatie en scherpe smashes kwam de overwinning op geen enkel moment in gevaar.

Uiteindelijk werd een 7-1 overwinning genoteerd, exact dezelfde uitslag als vorige week. Met deze twee overwinningen gaat BAS Badminton na twee speeldagen verrassend aan de leiding. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen BC’70.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Realisatie en sponsoring: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat